Ben je ondernemer of van plan je bedrijf te starten? Dan moeten we het even hebben over geld.

“Het zou me veel rust geven als mijn omzetstroom meer continu zou zijn. Ik wil uit de zigzag beweging van klanten werven, aan het werk met die klanten en dan weer van vooraf aan beginnen met werven. Het is steeds of het een of het ander, en dat is uitputtend.”

“Ik heb behoefte aan overzicht en inzicht in de financiële kant van mijn bedrijf. Wat komt er in en wat gaat er uit? En welke stappen moet ik eigenlijk nog zetten om mijn financiële doel te halen? Het mag wel wat gestructureerder.”

“Ik leef heel erg in het moment en het vertrouwen dat het geld wel komt als het nodig is. Maar ik realiseer me dat ik geen rekening hou met de langere termijn, en de persoonlijke wensen en doelen die ik heb waar ik nu geen geld voor reserveer. Dat wil ik anders.”

“Ik vind het lastig om mijn omzetdoel te bepalen. Geen idee wat ik nodig heb, wat realistisch is, welke tarieven ik zou moeten hanteren. Omdat ik het niet weet, doe ik nu maar wat.”

“Nadenken over omzet en geld past niet bij me, ik ga het uit de weg omdat het me helemaal niet om het geld gaat in mijn bedrijf. Maar als ik niks verdien, levert dat weer stress op. Het voelt als een spagaat waar ik graag uit wil.”

 

Nee, het gaat in je bedrijf inderdaad niet om het geld als doel. Maar zonder gezonde geldstroom geen gezond bedrijf (dan blijf je steken in een hobby). Wat ‘gezond’ is, is voor iedere ondernemer anders. Het begint met helderheid en inzicht. Inzicht in wat dan wél je doel is (of verlangen of ambitie of missie), hoe een goede omzet je kan helpen dat doel te bereiken, hoe de financiële kant van je zaak er op dit moment voor staat en wat je te doen hebt om meer grip op het geld in je bedrijf te krijgen.

Met iedere hart-gedreven ondernemer (en diegenen die willen starten met ondernemen) die ik coach, voer ik het gesprek over omzet en geld. En dat levert keer op keer een enorme opluchting op. In plaats van blijven aanmodderen, weten wat je te doen staat. In plaats van je kop in het zand steken, eerlijk kijken naar hoe het zit met je geld. De waarde van je verlangen of ambitie vertalen in een concrete geldstroom. Ik vind het telkens weer geweldig om te zien hoeveel nieuwe energie deze beweging naar helderheid en inzicht losmaakt! En wat het oplevert aan enthousiasme, het zien van nieuwe mogelijkheden, rust en vertrouwen.

Herken jij jezelf in het verhaal hierboven en wil je de beweging naar helderheid over geld maken? Dan nodig ik je graag uit voor het kosteloze webinar “Helder over geld: grip en inzicht in de financiële kant van je zaak” dat ik op woensdag 29 mei verzorg van 9.00-10.00 uur.

 

In het webinar vertel ik je:

  • Waarom het ‘geld-issue’ zo lastig is voor hart-gedreven ondernemers.
  • Welke overtuigingen over geld je onbewust in die spagaat houden van geld wegduwen en geld verdienen.
  • Hoe je kijk op geld de flow in je bedrijf ook op andere gebieden bepaalt, en wat je daarvan kunt leren.
  • Wat de zin en onzin is van (geld)doelen stellen, en hoe je die doelen vóór je kunt laten werken.
  • Hoe je van grote doelen naar overzichtelijke stappen gaat waardoor je veel meer grip op je geld krijgt.

Het webinar is bedoeld voor ondernemers groot en klein, startend en ervaren. Mannen en vrouwen die de verantwoordelijkheid willen nemen voor hun omzet en geld, weten dat het vermijden van het ‘geld-issue’ alles alleen maar lastiger maakt en inzien dat een verandering begint bij henzelf. En die open staan om inzicht te krijgen hoe je kunt ondernemen vanuit je hart én tegelijkertijd een financieel gezond bedrijf opbouwt.

Als jij hier bij moet zijn, stuur dan een mail met jouw naam naar jantine@jebruisendezelf.nl. Na je aanmelding ontvang je meer informatie over het deelnemen aan het webinar. Je komt niet op een mailinglist, ook geen verkoop of mega kortingen aan het eind. Ik deel graag deze informatie met je. Mocht je verhinderd zijn, maar wel interesse hebben, stuur me ook dan een mail, dan houd ik je op de hoogte van een volgend moment.

Tot de 29e?

Bruisende groet,

Jantine van den Boom