Toen ik een jaar of 15 was, deed ik mee aan een playbackshow. Niet zomaar een playbackshow, nee het was de show van de korfbalvereniging waar ik lid van was. Ja, ik hoor je gniffelen, ik deed inderdaad aan korfbal (familiedingetje…) maar ik vond die jaarlijkse playbackshow (en op kamp gaan 🙂 ) veeeeel leuker dan het spelletje. Goh, die constatering vraagt om een analyse hahaha. Maar niet nu. Nu terug naar die playbackshow!

 

Topoptreden

Ik playbackte ‘I will always love you’ van Whitney Houston (nog steeds een guilty pleasure hihi). Tot in de puntjes voorbereid. Outfit check. Tekst check. Haar van Whitney perfect nagemaakt door mijn moeder (je weet wel, die losse krullende bob uit de videoclip 🙂 ). En ik kan wel zeggen dat het een gevalletje ‘ik kwam, ik zag, ik overwon’ werd. Topoptreden, publiek op de stoelen, presentator in katzwijm. Da’s echt waar, ik maak het niet mooier nu ik er ruim 25 jaar later met enige nostalgie op terugkijk.

 

In je element zijn

Ik won, dat was duidelijk. En ik voelde me ge-wel-dig! Niet eens zozeer door het winnen (hoewel dat wel heul fijn was 😉 ). Maar omdat werkelijk alles klopte die avond. Het ging moeiteloos. Ik kon mezelf helemaal kwijt in het liedje en ik was daardoor totaal niet bezig met of ik het wel goed deed en wat het publiek ervan vond. Daar, die avond op dat podium, was ik in mijn element!

Nu, jaren later, snap ik pas echt wat dat is, in je element zijn. Verbonden met de muziek, de woorden en de emotie van ‘I will always love you’ werd ik volledig zichtbaar. Voor iedereen om me heen, maar ook voor mezelf. Met dat ene, simpele liedje verbond ik me met de mensen in de zaal. Door hun reacties, door de sfeer die ontstond, voelde ik me gezien, gehoord en gewaardeerd. En is dat niet precies waar wij als mensen naar verlangen, de meest elementaire basis van geluk: je gezien, gehoord en gewaardeerd voelen?

 

Het ligt voor het oprapen

Dit is wat ik leerde van die avond met Whitney: het geluk van je gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, zit in de allereerste plaats in jezelf. Je haalt het niet bij een ander vandaan, het begint bij jezelf. Bij mij begon het door mijn ziel en zaligheid in dat ene liedje te leggen. Klinkt hoogdravend, is het niet. Ik vond het gewoon een geweldig nummer, ik hou van verkleedpartijen en ik vind meedoen aan playbackshows (nog steeds 😉 ) hilarisch! Dan ben ik dus in mijn element. Zo simpel kan het zijn, jezelf verbinden aan wat jou blij maakt, aan waar jij behoefte aan hebt, aan wat jou voldoening geeft. Je hoeft het niet ver weg of buiten jezelf te zoeken, het ligt gewoon voor het oprapen!

 

Final call voor vertrek: de 15-daagse van Verbinding

Dat oprapen, dat (terug)vinden van je element, dat gaan we dus doen in de 15-daagse van Verbinding. Ga je mee? Dan is dit je final call om in te checken. Voor een korte reis, een ervaring, een beweging. Waarin je echte verbinding herontdekt, onderzoekt en ervaart. We vertrekken op maandag 15 mei. All aboard!

Kijk hier of de 15-daagse iets voor jou is, en meld je aan: http://jebruisendezelf.nl/15daagse/

O ja, heb jij je eigen (h)echte verbinding al eens getest? Dat kan met de Checklist van Verbinding, die je hier vindt: http://jebruisendezelf.nl/wifi-wi-free-check-verbinding/

 

En nu wil ik ook heel graag eens van jou horen. Wanneer ben jij in je element? Wanneer voel jij je gezien, gehoord en gewaardeerd? Laat het me weten in het reactieveld hieronder. Dank je wel voor je openheid.

 

Remember to shine bright and make a difference!

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. Een jaar later won ik weer de playbackshow van de korfbalclub, opnieuw in mijn element. En ik heb nog heel wat vaker ge-playbackt. Niet voor de prijzen, gewoon voor de lol 🙂

P.P.S. Ik ben je er dankbaar voor als je mijn blog en de uitnodiging voor de 15-daagse van Verbinding wil delen met anderen. Dat kan simpel met de knoppen hieronder.