Het stormt! En dan gebeurt er altijd iets speciaals. Met mij dan. Ben heel benieuwd of jij dat ook hebt.

 

Voorwaarts mars!

Onstuimig weer, harde wind, regen, hagel. Ik hou d’r van. Omdat het me eruit trekt. Waaruit? Uit mijn voorwaarts-mars beweging. Uit mijn ‘to-do-lijst-afvink-stand’. Uit mijn neiging om zoveel mogelijk acties, zo efficiënt mogelijk af te handelen. Af te handelen ja. Niet op mijn gemakje uitvoeren met volle aandacht. Nee, huppakee afgehandeld. En door naar het volgende. Zeg maar die neiging die we met z’n allen ook zo lekker in stand houden, waar we elkáár zo lekker mee in de houdgreep kunnen houden.

Gaat meestal prima die voorwaarts-mars beweging. Totdat het gaat stormen. Totdat de elementen zich roeren. Totdat de natuur zich weer even van haar sterkste kant laat zien. En ons tot de orde roept. Ons er fijntjes aan herinnert dat wij niet degenen zijn die aan de touwtjes trekken. En er letterlijk en figuurlijk een heel land tot stilstand komt.

 

De elementen en verwondering

Het brengt mij direct terug naar het NU. Er is dan even geen ander moment dan de storm, de wind, de regen. Ik geniet ervan. Van het gevoel heel klein te zijn tegenover die elementen, leunend tegen de wind in. Of in mijn bed luisterend naar de geluiden die het huis maakt, alsof de storm ermee speelt als een kind met een blokkendoos. Ik geniet ook van het eindeloos kijken naar wat er buiten gebeurt, hoe de natuur orde op zaken stelt. Helemaal in het nu, zonder besef van tijd. Ik moet dan even niks behalve pas op de plaats maken. En me verwonderen over de kracht van de natuur.

Zo had ik deze week een heel ander blog willen schrijven. Maar de elementen bepalen anders. En ik beweeg mee. Waardoor er ruimte ontstaat om me af te vragen hoe het zit met de kracht van mijn EIGEN natuur. En met die van jou. Ken jij de kracht van je eigen natuur eigenlijk? Wanneer roeren jouw elementen zich? Krijgen ze de volle ruimte van jou om zo nu en dan orde op zaken te stellen? Of onderdruk je je natuur, net zolang tot de storm in alle hevigheid losbarst?

 

Wat is de kracht van JOUW natuur?

Sta er eens bij stil, en verwonder je over je eigen natuur. Het is er NU het perfecte moment voor. Zeg maar, the perfect storm 🙂 Beginnetje maken? Deze vragen helpen je op weg:

  • wat is jouw kracht? Wat is het krachtigste element in jouw karakter? Zonder welke kracht zou jij niet zijn wie je bent? (Ook verhelderend om aan de mensen om je heen te vragen.)
  • wanneer komt die kracht van jouw natuur onder druk te staan? Welke elementen barsten er dan los? En wat is het effect daarvan?
  • stel jij weleens orde op zaken? Hoe doe je dat? Wat is het effect daarvan, zou je daar iets in willen veranderen?

 

Ik ben razend nieuwsgierig wat jij doet als het stormt. Laat je het me weten? In het reactieveld hieronder of via de mail, altijd goed. Dank je wel!

En nu kruip ik lekker voor het raam om te genieten van de storm.

Tot gauw!

Bruisende groet,
Jantine.

 

Wil jij méér ruimte maken voor de kracht van jouw natuur? Die kracht ontdekken, je erover verwonderen en ‘m van haar sterkste kant laten zien? Van harte welkom!

  • Doe mee met de Live Trainingsdag voor hart-gedreven onderneemsters op dinsdag 20 februari a.s. Deze dag is onderdeel van het FLOW&GROW-programma voor onderneemsters die willen groeien in zinvol ondernemen op hun eigen manier. Maar je kunt de dag ook ‘los’ boeken. Een dag zónder quick fixes en wonderformules. Mét tijd en ruimte om het goud onder je eigen voeten te ont-dekken: alles is er al, je kunt het al. Je hoeft jezelf alleen nog maar toestemming te geven om die onderneemster te zijn die je bent! Info en aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-live-trainingsdag-voor-hart-gedreven-onderneemsters-40905078190
  • Meld je aan voor een Helder gesprek. Jij en ik. Samen verkennen waar je staat, waar je naartoe wil en welke krachtige stappen je kunt zetten om daar te komen. In je werk, je bedrijf of je leven. Meld je hier aan: https://jebruisendezelf.nl/helder-gesprek/ Of bel (06-42549554) of mail (jantine@jebruisendezelf.nl) me om een afspraak te maken. Een verkennend gesprek kan ook telefonisch of via Skype.
  • Kom naar de volgende Impact workshop op woensdag 21 februari a.s. Info en aanmelden: https://jebruisendezelf.nl/impact-workshop/

 

Gun jij dit meer getalenteerde, sensitieve, creatieve, hart-gedreven prachtvrouwen? Tof als je mijn blog wil delen. Dat kan met de social media knoppen hieronder. Dank je wel!