Zonder magische formule, zonder geheime code. Want daar doe ik niet aan, jij wel? Jij en ik hebben niet alle antwoorden in pacht. Als er één ding is dat ik weet, is het dat ik niets weet. Om met Socrates te spreken 🙂 En dat ik dus vanuit nieuwsgierigheid mag onderzoeken wat er mogelijk is. Daardoor weet ik inmiddels ook nog iets anders: dat er geen geheime formule is om de moeilijke dingen makkelijk te maken. Of van je bagger je bruis te maken. Je hebt niet meer nodig dan een andere gedachte en gewoon gaan doen.

Maar hoe dan? Een andere gedachte en gewoon gaan doen? Klinkt ook alweer niet zo makkelijk. Voordat je de moed laat zakken of je denkrimpels aan het werk zet, laten we dat brein van je eens afleiden. Geen moeilijke theorieën of tjakkaa-achtige opdrachten. Nee, simpelweg 2 letters veranderen. Moet je eens opletten wat voor effect dat heeft!

 

Je identiteit eruit halen

De eerste letter is de i. Haal de i eens uit moeilijk. Blijft er moelijk over, beetje zoals een kind dat net leert praten het woord uitspreekt. Want ja, alle begin is moeilijk 😉 Die i staat voor identiteit. Jouw identiteit. Niet wie jij in wezen bent, maar wie jij DENKT dat je bent. Wie jij ZEGT dat je bent. Laat die oude, vastgeroeste identiteit eens los. En maak ruimte voor wie je WIL zijn.

Om je te helpen, kun je aan de slag met de volgende vragen. Schrijf erover in je journal, praat erover, zoek er plaatjes bij, denk erover na:

– Wie denk en zeg ik dat ik ben?

– Wat past er niet (meer) bij mij van wat ik denk en zeg over mezelf?

– Wie wil ik zijn, wat wil ik toevoegen of hernieuwen in wie ik ben?

– Welke woorden en gedachten horen bij wie ik wil zijn?

 

Erin geloven

De tweede letter is de g. De g van geloven. In jezelf. In wat er mogelijk is. Ook als het lastig is. Of als het voelt als 1 stap vooruit, 2 stappen terug. En als je er een flinke dosis moed voor nodig hebt. Als je kunt terugvallen op jouw stevige basis van geloven, kun je elke keer weer een stap vooruit zetten, in plaats van te blijven hangen of stil te blijven staan. Die g van geloven mag ertussen, en dan staat er moGelijk. Misschien moet je er wat ruimte voor maken, de andere letters wat opzij duwen, je plekje veroveren, de ruimte een beetje oprekken om die g ertussen te krijgen. Voel je ‘m?

Je kunt die ruimte, die plek vinden met hulp van de volgende vragen:

– Wat geloof ik over mezelf? Over wat ik kan, mag en wil?

– Wil ik iets in veranderen in wat ik geloof over mezelf, of niet?

– Wat geloof ik over het leven? Hoe kan mijn geloof over het leven mij versterken?

– Wat wordt er mogelijk als ik ga voor waarin ik geloof?

 

Tadaaa, gaaf he? Hoe je van iets moeilijks toch iets mogelijks kunt maken. Ga er eens mee spelen, maak het niet te zwaar, maar hou het luchtig. Een andere gedachte over wie je wil zijn. En gaan doen vanuit waar jij in gelooft. Laat je me weten wat het je brengt? Hieronder in het reactieveld of in een mailtje of berichtje naar mij? Top!

 

Wil jij meer mogelijk maken?

Mijn hulp inschakelen om op andere gedachten te komen over wie je wil zijn. En te gaan doen waar jij in gelooft? Van harte welkom!

  • Doe mee met de Live Trainingsdag voor hart-gedreven onderneemsters op dinsdag 20 februari a.s. Deze dag is onderdeel van het FLOW&GROW-programma voor onderneemsters die willen groeien in zinvol ondernemen op hun eigen manier. Maar je kunt de dag ook ‘los’ boeken. Een dag zónder quick fixes en wonderformules. Mét tijd en ruimte om het goud onder je eigen voeten te ont-dekken: alles is er al, je kunt het al. Je hoeft jezelf alleen nog maar toestemming te geven om die onderneemster te zijn die je bent! Info en aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-live-trainingsdag-voor-hart-gedreven-onderneemsters-40905078190
  • Meld je aan voor een Helder gesprek. Jij en ik. Samen verkennen waar je staat, waar je naartoe wil en welke krachtige stappen je kunt zetten om daar te komen. In je werk, je bedrijf of je leven. Meld je hier aan: https://jebruisendezelf.nl/helder-gesprek/ Of bel (06-42549554) of mail (jantine@jebruisendezelf.nl) me om een afspraak te maken. Een verkennend gesprek kan ook telefonisch of via Skype.

Bruisende groet,
Jantine