Heb jij ook van die lievelingswoorden die meteen een wereld aan beelden en associaties bij je oproepen? Ik wel. Krijger bijvoorbeeld. Dat vind ik zo’n prachtig woord! Een krijger is heel wat anders dan een vechter. Bij een krijger gaat het om kracht, moed, doorzetten, opkomen voor de goede zaak, strijdbaarheid zonder het conflict op te zoeken. En ik zie er kleurrijke beelden bij. Van indianenchiefs met hoge verentooi en van Maori krijgers met hun kippenvel-haka. Van trotse strijders met wapperende haren zoals Jeane d’Arc en Braveheart. En van krijgers die in het verborgene hun moedige werk deden zoals Anne Frank en verzetsheldin Hanny Schaft. Maar ook van kleine helden met grote moed, zoals Harry Potter en Frodo 🙂 . Get the picture?

Ik hou van die krijgers. Omdat ze stuk voor stuk een kwetsbare kant hebben. En niet bang zijn die te laten zien. Dat maakt ze zo sterk. Dat maakt hun verhalen zo inspirerend. Omdat ze je hoop geven. En je uitnodigen om ook je ware kracht te laten zien. Niet door op de barricaden te gaan staan, niet door het gevecht aan te gaan met alles wat je niet zint, en ook niet door weg te lopen als het strijdperk te heet onder je voeten wordt. Maar door te doen of te zeggen waar je het meest bang voor bent!

O, wat is dat toch moeilijk. We zijn bang om te falen of afgewezen te worden. Dus houden we ons sterk, of houden we ons afzijdig, of zoeken we afleiding in onbelangrijke zoethoudertjes. ‘Kwetsbaarheidsprofessor’ Brené Brown maakt helder waarom het zo lastig is je angsten en kwetsbaarheden te laten zien: “Het gaat er vooral om wie wij zijn als mens. Het is emotioneel werk dat we moeten verrichten. En daar hebben we geen zin in omdat het betekent dat we zelf aan het werk moeten in plaats van op zoek te gaan naar antwoorden buiten onszelf. We willen daar niet aan, omdat het confronterend is.”

Confronterend ja. Maar ook verrijkend, verdiepend, verhelderend en verbindend. Ik nodig je uit om er aan te gaan staan, want Brené zegt ook: “Wie in de arena van het leven durft te stappen, zal vroeg of laat klappen ontvangen, maar wie aan de zijlijn blijft staan is vooral een toeschouwer.”

Blijf jij aan de zijlijn staan of durf je in de arena te stappen? Ik ga er aan staan en ik zal je vertellen waar ik zelf het meest bang voor ben. Dat ik niet gezien en gehoord word voor wie ik ben. Dat voelt benauwend en verstikkend. Maar juist door die angst uit te spreken, ontstaat ruimte en lucht. Ruimte om volledig mezelf te zijn. Ruimte om me te verbinden met diegenen die mijn stem horen en mijn kleurenpracht zien. En zich uitgenodigd weten om ook die ruimte en vrijheid te voelen in zichzelf.

Mijn vraag aan jou is nu wat de moedige krijger in jou graag wil laten zien. Daar ben ik heel benieuwd naar. Ik ben je dankbaar voor je reactie. Omdat je daarmee laat zien wie jij bent als mens en de lezers van mijn blog en ikzelf ons daardoor kunnen verbinden met jou.

Wil jij de moedige krijger in jezelf persoonlijk ontmoeten?
Kom dan naar mijn DOORBRAAK EXPERTSESSIE. Dan leer ik je wat je moet doen om je bruisende zelf aan het roer te zetten. In 4 eenvoudige stappen, met behulp van mijn P.L.A.N.-methode. Op een positieve, liefdevolle, actiegerichte manier. Niet alleen, maar met mijn hulp en die van anderen. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel doen. Consequent en consistent. Met de juiste focus, vanuit jouw wensen en ambities.

De eerstkomende Doorbraak Expertsessie is op woensdag 7 september a.s. Klik hier om je direct aan te melden: www.doorzichtlifecoaching.nl/doorbraak-expertsessie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!