Hoe ‘connected’ ben jij echt? En dan bedoel ik niet via wifi 😉 Hoe zit het met jouw ‘wi-free’ verbinding? De connectie met je gevoel, met wat jij nodig hebt, met je eigen-zinnige zelf. Maar ook de verbinding met anderen, met mensen die je inspireren, helpen en liefhebben. En verbinding met de bijdrage die jij wil leveren, de manier waarop jij je talenten wil inzetten voor anderen en voor de wereld als geheel.

Sta jij daar weleens bij stil, gun jij jezelf ‘wi-free’ ruimte om echte verbinding te maken? Onwennig misschien of spannend. Omdat je het niet precies weet. Met wie en wat je verbinding wil maken. Of omdat je het ergens wel weet, maar het o zo scary is om dat uit te spreken, zichtbaar te maken. Het hoeft ook niet meteen open en bloot 🙂 Je maakt een begin met de Checklist van Verbinding. Maak er even tijd voor, gewoon voor jezelf.

 


Checklist van Verbinding

Met de Checklist check jij je eigen ‘wi-free’ connectie. Geef bij elke stelling aan in hoeverre deze waar of van toepassing is voor jou. Het is handig om de nummers van de stellingen op een vel papier te schrijven, en je score per stelling er achter te zetten.

1 = helemaal niet waar voor mij; 10 = helemaal waar voor mij.

 

1. Ik weet precies wat ik belangrijk vind, en baseer mijn keuzes daarop.
1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

2. Ik blijf weg van mensen die me energie kosten, die klagen en die mij hun drama’s opdringen.
1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

3. Ik leef mijn eigen waarheid, en pas me niet aan aan die van anderen.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

4. Ik demp emoties en gevoelens niet met social media, tv, snoep, shoppen of een andere snelle, afleidende ‘drug’.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

5. Ik kan bij mijn emoties en gevoelens blijven (zonder ze te hoeven ‘fixen’), ook als dat soms moeilijk is.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

6. Ik heb heel helder wanneer een emotie van mij is, en wanneer die van een ander is. Ik laat de emotie bij de ander als deze niet van mij is.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

7. Ik stop met streven en hard werken als iets niet lukt zoals ik het bedacht of gehoopt had. Dan gun ik mezelf een break en vertrouw ik erop dat een andere manier om iets aan te pakken zich vanzelf aandient.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

8. Ik durf te vertrouwen op mijn gevoel, ook als mijn hoofd met tegenargumenten komt.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

9. Ik spreek uit waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind, ook als dat soms spannend is.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

10. Ik ken mijn eigen behoeften, en geef mijn lichaam, hart, ziel en geest de ‘voeding’ (zoals gezond eten, ontspanning, beweging, ruimte voor creativiteit, rust, inspiratie, momenten van reflectie, kunst, muziek, boeken en verbinding met de natuur) die ze verdienen.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

11. Ik ben niet perfect en ik mag fouten maken zonder dat ik mezelf daar om veroordeel.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

12. Ik kan goed alleen zijn, maar ik weet ook wanneer ik het gezelschap van anderen nodig heb om op te laden, te reflecteren en verbinding te ervaren.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

13. Ik ben goed in het vragen om hulp, en ik vertrouw erop dat hulp zich altijd aandient wanneer ik het nodig heb.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

14. Ik begin aan nieuwe dingen, ook als ik nog niet alle details heb uitgewerkt, als ik de uitkomst niet weet of onder controle heb.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

15. Ik ontvang complimenten en waardering voluit, ik wuif ze niet weg, verontschuldig me niet en maak mijn prestaties niet kleiner. Ik ben dankbaar voor de waardering die ik krijg, dat heb ik immers verdiend.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

16. Ik kom gemakkelijk in actie wanneer ik genoeg heb nagedacht over iets. Ik doe de dingen niet als een ‘kip zonder kop’, maar blijf ook niet wikken en wegen over mogelijkheden, keuzes en oplossingen voor een probleem.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

17. Ik geef graag mijn aandacht, tijd en hulp aan anderen, zonder dat ik hierbij over mijn eigen grenzen heen ga.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

18. Ik verlies mezelf niet in mijn eigen gedachten, onzekerheden en piekermomenten. Mijn hoofd is niet mijn toevluchtsoord, mijn gevoel en dat wat ik met passie en bezieling doe, zijn net zo belangrijk als mijn gedachten.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

19. Ik vind mijzelf belangrijk en waardevol genoeg om te weten dat ik als mens het verschil voor anderen kan maken. Ik heb helder hoe ik dat verschil wil maken en wat mijn bijdrage is aan een mooiere wereld, hoe groot of klein die bijdrage ook is.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

20. Ik ben ervan overtuigd dat als ik mijn licht laat stralen, ik daarmee anderen inspireer en toestemming geef dat ook te doen.

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10

 


En, wat is de uitkomst voor jou?

Bij welke stellingen gaf jij een 8, 9 of 10? Op die gebieden ben jij volledig in verbinding met jezelf en met anderen. Hoe voelt het om dat helder te hebben? Geweldig toch? Nu je je hiervan bewust bent, is het makkelijk(er) om in verbinding te blijven.

Bij welke stellingen gaf jij een 1, 2 of 3? Op die gebieden ontbreekt het aan verbinding. Maar geef jezelf niet op je kop! Het is fijn om dat helder te hebben, want dat geeft precies aan waar jij je aandacht op mag richten als je meer verbinding wil ervaren. Wil je daar hulp bij, dan is een mooie eerste stap meedoen aan de 15-daagse van Verbinding.

Bij welke stellingen gaf jij een 4, 5, 6 of 7? Ok, deze gebieden verdienen speciale aandacht. Kijk nog eens goed naar deze stellingen: op welke gebieden ervaar je een beetje verbinding? Wat betekent dat voor jou? Zijn die gebieden onderbelicht gebleven, was je je er niet van bewust dat je op deze gebieden ook verbinding kunt maken? Of zijn deze gebieden misschien minder belangrijk voor je en is de verbinding die er is meer dan voldoende voor je? Kies waar je eventueel meer verbinding wil maken. Als je wil, help ik je verder in de 15-daagse van Verbinding.

 


15-daagse van Verbinding

Smaakt de Checklist van Verbinding naar meer? Wil je nog meer echte verbinding ontdekken, onderzoeken en ervaren? Dan nodig ik je heel graag uit voor de 15-daagse van Verbinding. Van maandag 12 juni t/m maandag 26 juni. Een korte reis, waarin je elke dag even verbinding maakt. Elke ochtend een mailtje van mij, met een reflectievraag, opdracht of oefening. En een afsluitende live online groepssessie.

Kijk hier of de 15-daagse van Verbinding iets voor jou is en meld je aan: http://jebruisendezelf.nl/15daagse/

Super om samen met jou 15 dagen lang op reis te gaan naar verbinding. Ga je mee?

Shine bright, make a difference!

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. Ik ben jou er dankbaar voor als je mijn blog en de Checklist van Verbinding wil delen met anderen. Dat kan simpel met de knoppen hieronder. Ik vind het ook geweldig om van jou te horen! Vertel je me in het reactieveld hieronder wanneer jij verbinding ervaart en wanneer je ‘m mist? Super, dank je wel!