Two steps forward, one step back. Ken je die nog? Uit de aanstekelijke dansdeun ‘Opposites attract’ van Paula Abdul. Dat zinnetje was lang mijn lijflied: voorzichtig twee stapjes vooruit, en dan weer gauw een stapje terug mijn comfortzone in. Of andersom, dat schoot al helemaal niet op 😉 Ik heb er veel van geleerd. Heel veel! En die lessen deel ik graag met jou. Dus tadaaa, hier zijn ze: de 10 gouden regels om lekker in je comfortzone te blijven!

1. Hak geen knopen door, maar blijf alles lekker half doen.

2. Hoop op waardering van anderen, vraag er vooral niet om en geef het jezelf zeker niet!

3. Blijf dromen. Over later, over beter, over gelukkiger…

4. Kom niet in actie, maar hou het bij klagen en oeverloos piekeren.

5. Zeg klakkeloos ja tegen elke hulpvraag, nieuw project of spoedklus, ook al komt het je totaal niet uit of vind je er geen #&*@ aan!

6. Blijf wikken en wegen, want er zal toch ergens ooit wel een beter alternatief te vinden zijn.

7. Stel uit. Ooit komt het perfecte moment immers, toch?

8. Zeg dat je wel wilt, maar het echt niet kunt.

9. Wuif complimenten weg. Pfff, doe normaal, die heb je niet verdiend!

10. Laat kansen voorbij drijven, die zijn niet voor jou bedoeld.

Hoe voelt dat nou om die 10 gouden regels te lezen? Lekker warm, veilig en donzig? Of begint het toch een beetje te kriebelen? Wordt het zo langzamerhand eentonig, saai en ontmoedigend, elke keer datzelfde comfortabele gevoel?

Begrijp me goed, ik zeg niet dat je uit je comfortzone MOET komen. Ik ben niet zo’n goeroe die iedereen over hete kolen heen schreeuwt, alleen om je de ‘succeservaring’ te laten beleven… Maar ik gun het je zo graag! Omdat je zoveel meer in je mars hebt dan er nu uitkomt. Omdat de complimenten die je krijgt, echt voor jou bestemd zijn! Omdat je nieuwe dingen mag proberen, ook als je niet zeker weet of je ze wel kunt. Omdat het perfecte moment er al is. Gewoon NU, op een doodnormale doordeweekse dag 🙂

Laat je niet tegenhouden door koudwatervrees, onzekerheid of angst voor het onbekende. Ja, het is best spannend om eindelijk te gaan doen wat je echt wil doen. Om nu eens uit te spreken wat JIJ belangrijk vindt. Maar weet je wat zo fijn is? Dat je het niet alleen hoeft te doen. Ik geef je met alle liefde mijn support en aanmoediging. Omdat ik in je geloof! En als je even om je heen kijkt, zul je zien dat er nog veel meer mensen zijn die je willen helpen en aanmoedigen. Dichterbij dan je denkt, en misschien wel uit onverwachte hoek.

Nu ben ik heel benieuwd: welke van de 10 gouden regels pas jij ook toe om je comfortzone te vriend te houden? Heb je misschien nog een 11e of 12e regel toe te voegen? Laat het weten in het reactieveld onder deze blog. Als dank voor je reactie ontvang je van mij een KRACHTIGE OEFENING om de grenzen van je comfortzone een beetje op te rekken.

Ben je klaar voor nog meer support en aanmoediging?
Kom dan naar mijn DOORBRAAK EXPERTSESSIE. Want je kunt nog zo goed weten en voelen wat je wil, maar er gebeurt pas echt wat als je ook gaat DOEN, gewoon die eerste stap zetten en dan de volgende, en de volgende, en de volgende… Niet langer wikken en wegen, maar in actie komen. Voor je lieve, bruisende, soms een beetje onzekere zelf!

In mijn DOORBRAAK EXPERTSESSIE leer je met de P.L.A.N. methode in 4 concrete stappen:

  • De regie terug te krijgen over je tijd en energie.
  • Je grenzen aan te geven.
  • Jezelf echt op nummer 1 te zetten.
  • Ruimte te maken voor je passies, ambities en plannen zodat je eindelijk verder komt dan dromen en idealen.

De eerstkomende Doorbraak Expertsessie is op woensdag 1 juni a.s. Klik hier om je direct aan te melden: www.doorzichtlifecoaching.nl/doorbraak-expertsessie.

Zie ik je binnenkort? Ik kijk er naar uit!

Bruisende groet,
Jantine.