Vandaag mocht ik 40 kaarsjes uitblazen op mijn verjaardagstaart. Wauw, wat een mijlpaal. Niet omdat je bij zo’n leeftijd tientallen keren gevraagd wordt hoe het nou is om de ‘big 4-0’ te bereiken. Ik voel me namelijk niet anders dan toen ik 39 werd. Of voor mijn part 23 (hoewel, dat is wel heel lang geleden ;-)). Wel een mijlpaal omdat het net zo goed had gekund dat ik deze verjaardag helemaal niet gevierd had. Mijn strijd tegen kanker vijf jaar geleden had verloren in plaats van gewonnen. Het had zomaar gekund. Maar het is godzijdank niet zo. Mijn gevoel bij deze ‘big 4-0’ is daarom vooral dankbaarheid. Dat ik leef, dat ik bruis, dat ik geniet, dat ik het leven mag voorleven en doorgeven. Dezelfde dankbaarheid die ik voelde toen ik 39 werd, en 38, en 37, en 36, en 35…

De afgelopen vijf jaar heb ik een groot cadeau gekregen: het vertrouwen in mijn eigen kracht. Oerkracht, bruiskracht, daadkracht, veerkracht. Geen spierballenkracht (nou ja, als het nodig is ook wel 🙂 ) maar oersterke en tegelijkertijd zachte, flexibele kracht.

Jij hebt die kracht ook in je. Geloof je me niet? Kijk maar eens naar deze drie overduidelijke aanwijzingen:

  • De kracht van je stem. Om uit te spreken wat jij wil, wat jij echt wil. Luister jij naar je eigen stem, ook als het maar een zachte fluistering is, bijna overstemd door al het lawaai van buitenaf? Die stem is er altijd, als duwtje in de goede richting, als troost, als raadgever, als liefdevolle aanspoorder om stappen te zetten die je misschien spannend vindt.
  • De kracht van je verlangens. Dat wat jij het liefste wil ervaren, bereiken of bijdragen. Hoeveel tegenslag je ook tegenkomt op je weg, die verlangens laten zich niet klein krijgen. Ze steken elke keer weer de kop op. Als je de kracht van je verlangens versterkt met de kracht van je stem ontstaat er iets moois. Want als je het kunt wensen, kun je het uitspreken. En als je het kunt uitspreken, kun je het waarmaken.
  • De kracht van je hart. Dat overstroomt van liefde voor het leven, ontroering, dankbaarheid, vreugde en geluk. Dat altijd klopt, nooit uitgeput raakt, altijd in overvloed deelt met anderen. De kracht van je hart voedt en versterkt op haar beurt de kracht van je verlangens.

Hoeveel bewijs wil je nog hebben van je eigen kracht? Ik nodig je uit om je eigen kracht met heel je hart in te zetten voor wat jij echt wil. En ik ben heel benieuwd: welke kracht gebruik jij al? Die van je stem, je verlangens of je hart? Of misschien wel alle drie! Laat het me weten in het reactieveld hieronder. Ik ben je dankbaar voor je reactie. Omdat je mij en andere krachtvrouwen daarmee inspireert.


SPECIALE DOORBRAAK EXPERTSESSIE voor vrouwen die vanuit eigen kracht willen ONDERNEMEN

Veel krachtvrouwen die ik coach of spreek, koesteren de wens om het echt helemaal op eigen kracht te doen: een eigen bedrijf beginnen! Onafhankelijk en vrij, vanuit je eigen visie ondernemen, werken aan jouw doelen en ambities in plaats van aan die van een ander.

Ik juich het toe, ik geloof in je en ik sta klaar om je met hart en ziel te supporten. Want ik zie ook dat veel krachtvrouwen er (nog) niet echt voor durven te gaan. Omdat de omgeving het ze afraadt, omdat ze bang zijn zekerheden op te geven, omdat ze niet weten of ze voor het ondernemerschap in de wieg gelegd zijn. Ik ken het, ik ben daar ook geweest. Maar ik heb me er niet door laten tegengehouden. Omdat ik op mijn eigen kracht vertrouwde.

Wil jij dat ook leren? Kom dan op woensdag 28 september a.s. naar een speciale editie van mijn Doorbraak Expertsessie. Waarin ik je leer je eigen unieke kracht te ontdekken, je verlangens helder te maken en een krachtig P.L.A.N. te maken dat jou helpt de stap naar ondernemerschap te zetten.

Je meldt je HIER direct aan voor deze speciale Doorbraak Expertsessie.

Gaaf om je te ontmoeten!

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!