Lig jij ook regelmatig wakker van de vraag hoe je de tijd en ruimte kunt vinden om de dingen te doen die je zo graag wil doen? Om je vrij te voelen en energiek, om je creativiteit kwijt te kunnen, om je hart en je dromen te volgen? Waarom doe je dat dan eigenlijk niet? Ik zal je het antwoord geven, en let op, het is geen leuk antwoord… Omdat je jezelf niet waardevol genoeg vindt! Klinkt dat onaardig? Niet van mijn kant. Wel van jouw kant, want jij bent onaardig voor jezelf. Maarrr, je kent me. Ik ben van de korte metten J Die gaan we maken met dat onaardige, waardeloze gevoel. Door je allereerst te vertellen hoe je het kunt herkennen. En door je daarna een liefdevol duwtje in de rug te geven, de goede kant op. Want daar ben ik tenslotte ook van 😉

Het is 3x waardeloos als je jezelf hierin herkent:

  • Je stelt het belang van anderen boven dat van jezelf. Een van de krachtvrouwen waar ik laatst contact mee had, vroeg zich letterlijk af hoe ze tijd vrij kon maken voor de dingen die ze graag wil doen, zonder dat haar gezin er last van heeft. Wat?? Last?! Mijn hart breekt van zo’n opmerking, en van de overtuiging die erachter schuilt. Namelijk dat jij niet belangrijk genoeg bent om tijd, aandacht en energie in te stoppen. Want als je dat wel doet, hebben anderen er ‘last’ van. De wereld op zijn kop! Weet je waar je gezin echt last van krijgt? Van een moeder en partner die zich uitgeblust, ontevreden en onvoldaan voelt. Omdat ze geen ruimte maakt voor zichzelf. Zichzelf niet uitdaagt, zichzelf niet ontwikkelt, zichzelf niet oplaadt met inspiratie en positieve energie. Weet je wat er met mij gebeurt als ik dat niet doe? Dan word ik een chagrijnige schim van mezelf! Echt, dat wil je niet weten! Dat laat je toch zeker niet gebeuren?
  • Je laat je leiden door de meningen en adviezen van anderen. En dan vooral van anderen die niet dezelfde verlangens en ambities hebben als jij. Die graag veilig in hun comfortzone blijven sudderen. Omdat al het andere eng is, of onzeker, of dwars tegen alles wat ze gewend zijn in. Een zangopleiding doen, een massagepraktijk beginnen, in je eentje op vakantie gaan, van je creatieve hobby je werk maken, de entertainment business in, een time-out nemen om te ontdekken waar je passies liggen of hoe je meer (financiële) vrijheid in je leven kunt brengen. Hoe goed bedoeld die meningen en adviezen soms ook zijn, ze komen voort uit de beren die anderen op de weg zien. Dat zijn niet jouw beren, en het is niet jouw weg! Jij bent de enige die je eigen weg kan en mag lopen. Laat je daarbij leiden door je eigen gevoel, door datgene wat jij belangrijk en waardevol vindt.
  • Je zegt wel dat je je eigen plannen belangrijk vindt, of je voelt wel dat je die ene belangrijke keuze wil maken. Maar je zet net niet het beslissende stapje om het ook echt uit te gaan voeren. Omdat je jezelf niet vertrouwt. Omdat je bang bent dat het je niet zal lukken of dat je een verkeerde keuze maakt (en o wee, wat zullen al die anderen dan zeggen?!). Omdat je niet weet wat de uitkomst zal zijn. Dus hou je jezelf bezig met onbelangrijke klusjes, met bezig zijn voor anderen in plaats van voor jezelf, met ad hoc dingetjes die je tijdelijk afleiden. Maar die je uiteindelijk met een onvoldaan gevoel laten zitten… O, o, vicieuze cirkel! Je doorbreekt die cirkel door een allereerste, ieniemienie klein stapje te zetten in de richting die jij op wilt. Je hoeft je leven niet meteen 360 graden om te gooien voor meer vrijheid, tijd, ruimte en energie. Begin met je plannen, ambities, dromen en verlangens SERIEUS te nemen. Schrijf ze op voor jezelf en spreek ze uit tegen de mensen die dichtbij je staan. Vertel waarom die ambities en dromen belangrijk voor je zijn. Maak ze niet kleiner dan ze zijn, hang er geen voorwaarden aan, doe ze niet af als bijzaak. En laat je niet ontmoedigen of afleiden doordat anderen dat wel doen. Dat zegt meer over hun eigen onzekerheden dan over die van jou! Richt je op de support die je krijgt van mensen die er voor jou toe doen.

Mijn support krijg je ook. Want ik geloof in jou! Ik geloof dat er zoveel meer in jou zit dan je zelf denkt. En dat je absoluut de bruisende kracht hebt om uit het leven te halen waar jij naar verlangt. Daarom geef ik je met alle liefde een mooi CADEAU: een visualisatie-oefening om je verlangens helder te maken en een eerste stap te zetten om ze waar te maken. Niet vanuit je hoofd, maar vanuit je gevoel.

KLIK HIER om de oefening te downloaden

Gun jezelf de ruimte om de oefening de komende week een paar keer te doen, en vergeet niet er van te genieten 🙂

En nu ben ik heel benieuwd: herken jij die waardeloze afremmers? Welke van de 3 zit jou het meest in de weg? Laat het me weten in het reactieveld hieronder. Als dank voor je reactie ontvang je van mij 4 SUPERTIPS die je helpen om je verlangen en ambities ook echt te gaan realiseren!

Klaar voor nog meer support? Kom naar mijn DOORBRAAK EXPERTSESSIE!
Dan leer ik je wat je moet doen om je bruisende zelf aan het roer te zetten. Reken af met die waardeloze afremmers, maak ruimte voor jouw verlangens en ambities. Op een positieve, liefdevolle, actiegerichte manier. En natuurlijk niet alleen, maar met mijn hulp en die van anderen. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel doen. Consequent, consistent en met de juiste focus. You can do it!

Deze prachtige aanbeveling schreef een van de deelneemsters aan een vorige Doorbraak Expertsessie:

“Vergeet smart, haar zelf ontwikkelde PLAN is de basis van het concreet maken van mijn wens. Vriendelijk, inlevend, professioneel. Jantine laat je zelf kijken naar wat er speelt. Zeer verhelderend en ik kan er ook in de toekomst verder mee. Wil je werkelijk actie ondernemen? Neem contact op met deze fantastische coach, je bent het waard!”

De eerstkomende Doorbraak Expertsessie is op woensdag 6 juli a.s. Dit is de allerlaatste sessie vóór de zomervakantie! Dat wil je niet missen! Klik hier om je direct aan te melden: www.jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Met bruisende groet,
Jantine.