In gesprek met een van de krachtvrouwen die ik coach. Ze is op zoek naar focus en wil meer ruimte om haar bedrijf verder te ontwikkelen. We hebben het over haar weekplanning, hoe ze daarin focus kan aanbrengen en ruimte kan maken. Ze laat me zien wat ze heeft gedaan. Als eerste heeft ze een halve dag afgeblokt voor mantelzorg voor haar moeder. Daarna twee halve dagen voor het huishouden. Vervolgens twee dagen voor haar cliënten. En toen was er nog maar nauwelijks een dag over voor de rest… voor administratie, voor regelklusjes en ja, voor ‘ontwikkeltijd’. Ik vraag haar het om te draaien, en als allereerste tijd in te ruimen voor het werken aan haar eigen doelen, ambities en plannen. Ze komt er niet uit en verzucht ‘wat is dit moeilijk zeg’.

Na ons gesprek blijf ik erover nadenken; hoe komt het toch dat zoveel sterke, intelligente, getalenteerde vrouwen zo veel moeite hebben om hun eigen prioriteiten als leidraad te nemen in hun leven? Het antwoord valt me al snel in: het ligt aan de liefde!

Alles is liefde
Het is vanuit liefde dat je zorgt voor je kinderen, je man of je moeder.
Het is vanuit liefde dat je altijd klaarstaat voor je klanten of je collega’s.
Het is vanuit liefde dat je een ander niet wil belasten met jouw vieze badkamer, je aangekoekte fornuis of je vuile was 🙂
Het is vanuit liefde dat je geen nee zegt als je baas, je buurvrouw of de juf op school je om hulp vraagt.
Het is vanuit liefde dat je tegen jezelf zegt dat diezelfde baas, buurvrouw, juf, moeder, kinderen, broers echt wel waarderen wat je voor ze doet, ook al uiten ze dat niet.
Het is vanuit liefde dat je je eigen dromen, idealen en ambities uitstelt.

Het is allemaal vanuit liefde. Voor een ander…

Als je zoveel liefde hebt weggegeven, wat blijft er dan nog over voor jezelf?
Voor JOUW waarden en behoeften?
Voor het onzekere meisje binnen in je dat verlangt naar een liefdevol duwtje in de rug om die ene, spannende stap toch te zetten?
Voor al je mooie talenten, karaktertrekken en onvervangbare levenservaring?
Voor de complimenten die je groots in ontvangst mag nemen (in plaats van klein aan de kant te schuiven)?
Voor de waardevolle lessen die je uitglijders, teleurstellingen en minder slimme keuzes je leerden?
Voor de successen, mijlpalen en overwinningen die je behaalde?
Voor je onuitgesproken verlangen naar groei, ontwikkeling en onafhankelijkheid?

FullSizeRender

Er is zoveel liefde in jouw moedige leeuwinnenhart. Liefde in overvloed. Voor jezelf en voor de rest van de wereld. Je liefde raakt niet op. Nooit. Laat onvoorwaardelijke, onuitputtelijke liefde voor jezelf je leiden bij alles wat je doet of juist niet doet. Elke dag weer. Dat is de enige focus die je nodig hebt. Ruimte voor ‘ontwikkeltijd’ volgt dan vanzelf :-).

Nu ben ik benieuwd wat liefde in jou losmaakt. Geef je het vooral weg? Of ben jij zelf je grootste liefde? Laat het me weten in het reactieveld hieronder, ik ben je dankbaar voor je openheid. Omdat je mij daarmee de kans geeft je nog beter te helpen. En omdat je andere lezers van mijn blog inspireert.

En natuurlijk help ik je met alle liefde verder in mijn DOORBRAAK EXPERTSESSIE
Kom in actie voor je liefdevolle zelf! Ik geef je rugdekking, ik ben je enthousiaste supporter en je strenge aanjager (als dat nodig is ;-)). In mijn DOORBRAAK EXPERTSESSIE leer ik je met behulp van mijn P.L.A.N.-methode wat je moet doen om je liefdevolle, bruisende zelf weer aan het roer te zetten. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel doen. Consequent en consistent. Met de juiste focus, vanuit jouw wensen en ambities.

De eerstkomende Doorbraak Expertsessie is op woensdag 11 mei a.s. Klik hier om je direct aan te melden: www.jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Met bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!