Ken jij de summerblues? En dan bedoel ik geen gouwe ouwe jazzklassieker of de naam van een hip zomerfestival 🙂 . Ik bedoel die blues die halverwege het jaar opduiken. Die je dat kriebelige gevoel geven van ‘al weer een half jaar voorbijgevlogen, wat heb ik nou eigenlijk echt gedaan met mijn voornemens, mijn plannen, mijn wensen?’ terwijl je knetterdruk bent met het afronden van je werk, het schooljaar van je kinderen en nog honderdduizend andere dingetjes voordat je op vakantie gaat. Die blues die je – als je dan eenmaal op je vakantiebestemming bent en met een wijntje in de avondzon zit – dat melancholieke gevoel geven van ‘kon het maar elke dag zo zijn, een voortkabbelende dag waarop niets op uur en tijd hoeft’. Waar de aandacht voor elkaar het voor even wint van de aandacht voor diverse mobiele apparaten met schermen 😉 .

Niks mis met af en toe reflecteren, integendeel! Even stilstaan en terugkijken. Ben ik op de goede weg? Zet ik elke dag stappen op weg naar het realiseren van mijn wensen, doelen en ambities? Of ben ik ongemerkt een zijweggetje ingeslagen dat me afleidt van mijn pad? De zomerperiode is een mooi moment om te reflecteren. Om plannen bij te stellen, om nieuwe keuzes te maken, om de tweede helft van het jaar fris en opgeladen in te gaan. Toch?

Mooi als het echt zo gaat, maar zeg eens eerlijk, gaat het bij jou ook meestal meer op deze manier:

 • Druk, druk, druk: werk moet af, werk moet overgedragen, werk van collega’s die al met vakantie zijn moet ook nog even af, de kinderen hebben toetsen, schoolreisje, musical, eindejaarsfeestjes van school en sportclub, opvang van de cavia moet nog geregeld… Aaarrrghhh!!!
 • Inpakstress, want de snorkels zijn ook dit jaar weer op mysterieuze wijze van hun vaste opbergplek verdwenen, dus hele-huis-overhoop-zoektocht (evenals voor de badmintonrackets, de batterijen van de muggenlamp en de favoriete zwembroek van manlief)
 • Vertrekstress: niks vergeten? Had jij toch ingepakt? Gas uitgezet? 😉
 • 1e week van de vakantie: niks reflecteren en plannen maken, maar vooral uitpuffen…
 • 2e week van de vakantie: heerlijk, ik kom weer tot mezelf, tijd voor de goede gesprekken en dat wijntje in de avondzon.
 • 3e week van de vakantie: o jee, het zit er al weer op!
 • Ergens in augustus (met enige tegenzin…) weer aan de slag.

Om na een paar weken te constateren dat er niks veranderd is, dat de goede gesprekken vol plannen en ideeën (we gaan nu echt een plan maken om die B&B te beginnen, een creatieve opleiding te doen of een massagepraktijk te starten) bij gesprekken zijn gebleven. Dat je weer in de waan van de dag gezogen wordt. Dat je weer vooral voor anderen bezig bent in plaats van met jouw eigen wensen en verlangens. Bleghhh, niet erg bruisend. Tijd om het anders aan te pakken. Geen broeierige summerblues meer, maar vurige summervibes!

Van summerblues naar summervibes: meld je aan voor mijn Zomerwebinar
Eeuwig zonde als je over een half jaar weer met die rottige blues zit! Winterblues zijn nog vervelender dan summerblues als je het mij vraagt. Veel kouder en donkerder, brrrr. Dus gebruik die fijne summervibes om nu in actie te komen. En meld je aan voor mijn Zomerwebinar ‘In 4 stappen regie over je tijd en energie’.

In het Zomerwebinar leer ik je met behulp van mijn P.L.A.N. methode in 4 eenvoudige stappen:

 • De regie terug te krijgen over je tijd en je energie.
 • Je grenzen aan te geven en te bewaken.
 • Jezelf echt op nummer 1 te zetten.
 • Ruimte te maken voor je passies, ambities en plannen zodat je eindelijk verder komt dan dromen en idealen.

Aan het eind van het webinar staat jouw P.L.A.N. op 1 A4-tje, inclusief positieve acties om in beweging te komen en te blijven. Dat levert je helderheid op, focus en rust. Hoe fijn is dat?

De LAATSTE twee mogelijkheden om het Zomerwebinar te volgen zijn op DINSDAG 12 JULI en DONDERDAG 14 JULI OM 20.00 UUR. Het webinar duurt ongeveer 50 minuten. Ik stuur je na je aanmelding een werkblad waarmee je alles uit het webinar haalt. Actief, interactief en helemaal op jouw wensen en verlangens afgestemd. Ben je erbij?

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN VOOR HET ZOMERWEBINAR

Ik kijk ernaaruit je online te ontmoeten.

Als klap op de vuurpijl heb ik in het Zomerwebinar een zonnige zomerse uitnodiging aan jou. Nieuwsgierig? Meld je dan nu direct even aan.

 

En ik ben heel benieuwd: herken jij die summerblues? Brand jij van verlangen om ze aan te pakken? Laat het me weten in het reactieveld hieronder. Jouw reactie maakt mij blij en dankbaar. Omdat ik je daardoor beter leer kennen. En omdat je mij helpt krachtvrouwen zoals jij nog meer te inspireren en te helpen. Als dank voor je reactie ontvang je van mij 4 SUPERTIPS die je helpen om je verlangen en ambities ook echt te gaan realiseren!

 

Maak er een bruisende zomer van!

Groet, Jantine.

 

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!