Graas jij er ook lekker op los? Gratis challenge hier, cursusje daar, event zus of workshop zo. Als je niet oppast, kun je hele dagen vullen met informatie, tips en adviezen over persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap, ontdekken van je creativiteit, mindfulness, moeiteloos opvoeden en niet-diëten-maar-gezonder-eten… We grazen er met z’n allen een eind op los. Pikken van alles wat mee. Doen een beetje van dit en een beetje van dat. In de hoop succesvoller, gelukkiger en relaxter te worden.  

Maar even tussen jou en mij: wat heeft het je opgeleverd, al dat gegraas? Ben je succesvoller, gelukkiger en relaxter? Of is dat onrustige, ongedurige gevoel alleen maar groter geworden? Weet je zo langzamerhand niet meer waar je het zoeken moet? Lekker kappen dan! Je hebt wel wat beters te doen dan rondhangen op Facebook, een eind weg twitteren, eindeloos Instagrammen of lekker kletsen in LinkedIn groepen!

Ik weet dat je af wil van de onrust in je hoofd. Onrust door de plannen, doelen, wensen en ambities die je hebt, en het maar niet lukt om daar ruimte voor te maken. Onrust doordat je je telkens weer laat afleiden. Door wat anderen van je willen, door onbelangrijke dingen die elke dag aan je aandacht trekken. Dat kost tijd en energie. En het levert je weinig voldoening op.

Ik weet ook dat de oplossing niet zit in van alles een beetje doen. Als je van alles een beetje doet, gaat het je van alles niets opleveren. Het kan maar duidelijk zijn. Weet je wat je wel wat gaat opleveren: kiezen en erbij durven blijven!

Heerlijke zin dit! Kiezen en erbij durven blijven. De mooiste uitleg van je grootste uitdaging: focus. En de ultieme samenvatting van waar het wat mij betreft om draait als je je bruisende zelf aan het roer van je leven wil zetten. Bijkomend voordeel: je rekent meteen ook af met die onrust en dat onvoldane gevoel 🙂

Dit is waar het om gaat:

  • Kiezen: voor wat jij belangrijk vindt. Kies je allerbelangrijkste doel en zet elke dag stappen richting dat doel. Kies gerust voor een challenge, een cursus, een stilteweekend of een training. Maar alleen als het je dichter bij jouw doel brengt. En alleen als je ook kiest voor het resultaat, als je jezelf de tijd en ruimte gunt om de opbrengst van zo’n challenge, cursus, stilteweekend of training in je leven in te bedden. En niet meteen doorgraast op de volgende groene weide met sappige grassprieten en verlokkelijke bloemen.
  • Durven: spannend he, kiezen voor wat jij het allerbelangrijkste vindt? De deur dichtdoen voor wat een ander van je wil. En andere wensen en verlangens die je hebt even in de wachtkamer zetten. Dat vergt durf en moed. Maar ik weet dat je het in je hebt. Kom maar op, als je durft!
  • Erbij blijven: bij je keuze blijven. Ervoor blijven gaan, ook als het even tegenzit of als je flinke tegengas krijgt uit je omgeving. Erbij blijven gaat over doorzettingsvermogen, over commitment. Aan jezelf en aan je keuze. Het is zo krachtig en zo vervullend als je bij jezelf blijft! Niet alleen voor jezelf. Je inspireert ook anderen er mee om hetzelfde te doen.

Nu hoop ik natuurlijk dat jij ervoor gaat. Dat jij kiest voor wat jij echt belangrijk vindt en erbij blijft. Maar ja, wie ben ik? Ook iemand die je een tip en een advies geeft 😉 Uit eigen ervaring, dat dan weer wel. En uit de resultaten die ik de krachtvrouwen zie bereiken die ik mag begeleiden. Aan jou de keuze om er iets mee te doen. Of niet…

En ik ben heel benieuwd welke van de 3 elementen van focus jou het meeste uitdagen: kiezen, durven of erbij blijven? Laat je het me weten in het reactieveld hieronder? Ik ben je dankbaar voor je reactie, omdat ik je daardoor beter leer kennen. En omdat je andere krachtvrouwen ermee inspireert. Als dank ontvang je mijn FORMAT om je belangrijkste DOEL op een positieve manier te stellen.

Wil jij echt kiezen, durven en bij jezelf blijven?
Kom dan naar mijn DOORBRAAK EXPERTSESSIE. Dan leer ik je wat je moet doen om je bruisende zelf aan het roer te zetten. In 4 eenvoudige stappen, met behulp van mijn P.L.A.N.-methode. Op een positieve, liefdevolle, actiegerichte manier. Niet alleen, maar met mijn hulp en die van anderen. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel doen. Consequent en consistent. Met de juiste focus, vanuit jouw wensen en ambities.

De eerstkomende Doorbraak Expertsessie is op woensdag 7 september a.s. Klik hier om je direct aan te melden: www.jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!