Ik heb deze week wat last van het druk-druk-druk-virus… Ja, ook bij mij steekt dat virus regelmatig de kop op (iets over de kinderen van de tandarts 😉 ) Toen ik me gehaast en bozig mee liet slepen door dat virus, kwam ineens een uitspraak bij me op die een coach mij een jaartje geleden toewierp: “Werk eens niet zo hard, het leven is geen bouwput!” Hallo, waar zijn wij nou helemaal mee bezig, gereedschap neer en tijd om op de rem te trappen!

Tijd om uit de bouwput te klimmen en te verkassen naar een bountystrand. Misschien wel letterlijk als je vakantie voor de deur staat (o, heerlijk!!). En anders figuurlijk. Want ook zonder strand in de buurt, in de bergen, op de camping of zelfs als je thuis blijft, kun je dat bountystrand-gevoel hebben. Elke dag. Dat gevoel van NU genieten zonder haast, dat gevoel van beloftevolle zonsondergangen, dat comfortabele gevoel van je blote voeten in het warme zand.

Ga je met me mee naar het bountystrand? Kom op, dan geven we als allereerste die ellenlange to-do lijst een bounty-makeover!

Je to-do lijst in de makeover:

  • Maak een onderscheid tussen je actiewensenlijst en je to-do lijst. Op je actiewensenlijst staan alle acties die je wil of moet doen, maar nog niet WANNEER je het gaat doen. Schrijf je hoofd leeg (helpt ook tegen druk-druk-druk) en gooi die actiewensenlijst barstensvol. Alle wensen, klussen, projecten en acties mogen op de lijst.
  • Je to-do lijst is je actielijstje per dag. Voordat je die volstouwt met acties (dat gaan we dus niet doen!), begin je elke dag met jouw INTENTIE voor die dag. Hoe wil jij je die dag voelen? Wat mag deze dag jou opleveren? Noteer het elke dag bovenaan je actielijstje en neem je intentie als uitgangspunt bij het bepalen van de acties voor die dag.
  • Nu ga je je to-do lijst vullen. Ho, niet te snel! De allereerste actie die je elke dag op je to-do lijst zet, is ME-TIME. Maak elke dag tijd en ruimte voor jezelf. ’s Ochtends vroeg om je dag ontspannen en fris te beginnen. Of aan het einde van de dag, om de dag voldaan af te sluiten. Het maakt niet uit wanneer of wat, als je het maar op je to-do lijst zet. Afhankelijk van je intentie kan je me-time ontspannend zijn of juist energiek, inspirerend, creatief, sportief, rustig in je eentje of gezellig met anderen. Me-time is de allerbelangrijkste actie van de dag.
  • Tijd om acties toe te voegen uit je actiewensenlijst. Maar let op: er mogen niet meer dan 3 ACTIES PER DAG op je to-do lijst staan (plus je me-time)! Maak aan het begin van de week je to-do lijst voor de hele komende week en deel ‘m in per dag. Kies per dag 3 acties uit je actiewensenlijst en neem die over op je to-do lijst. Niets heerlijkers dan dat gevoel van voldoening als je alle drie de acties kunt afstrepen! Heb je nog tijd, energie en zin over? Dan pak je er een actie bij die voor de volgende dag gepland staat. Komt er een brommertje van rechts voorbij waardoor er een actie blijft liggen? No worries, morgen is er weer een dag ;-).

Nu ben ik benieuwd: wat spreekt jou het meeste aan in de bountystrand-versie van je to-do lijst? Welke makeover tip ga jij morgen al toepassen? Laat het me weten in het reactieveld hieronder. Als dank voor je reactie stuur ik je graag een SUPERHANDIG FORMAT voor jouw bountystrand-proof to-do lijst!

Toe aan nog meer actie?
Kom dan naar mijn DOORBRAAKSESSIE. Dan leer ik je wat je moet doen om je bruisende zelf aan het roer te zetten. Op een positieve, liefdevolle, actiegerichte manier. Niet alleen, maar met mijn hulp en die van anderen. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel doen. Consequent en consistent. Met de juiste focus, vanuit jouw wensen en ambities.

De eerstkomende Doorbraaksessie is op woensdag 13 september a.s. Klik hier om je direct aan te melden: http://jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie/.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. Tof als je mijn blogs wil delen. Gebruik hiervoor de social media buttons hieronder. Dank je wel!