Op zoek naar magie. Naar dat ene magische ingrediënt dat de kloof overbrugt tussen ‘moeten’ en ‘genieten’. Herken jij die kloof? Zijn ‘moeten’ en ‘genieten’ twee gescheiden werelden voor jou, met een gapend gat ertussen? Die kloof tussen wie je denkt te moeten zijn, en wie je werkelijk bent. De dagelijkse worsteling met verantwoordelijkheden, afhankelijkheden, onrust, stress en frustratie. En je dagelijkse verlangen naar meer tijd voor jezelf, meer aandacht voor de mensen die ertoe doen, meer loslaten, prioriteit kunnen geven aan wat echt belangrijk is en meer genieten van de dagelijkse dingen. Maar hoe je nou van het ene naar het andere komt?

 

Jouw b-factor

Het is gek. Je wéét waarvan je minder wil. En waarvan je meer wil. Toch lukt het niet om het voor elkaar te krijgen. Blijf je in die dagelijkse worsteling hangen, en vraag je je af of iedereen om je heen een geheim heeft ontdekt dat jij niet kent. En blijf je zoeken…

Maar weet je, het geheim en de magie zitten in jouzelf. Ik noem het jouw b-factor. De b-factor is voor iedereen iets anders. Jouw b-factor is uniek voor jou. Jij mag ‘m onthullen, ontsluieren. Ik help je op weg. Natuurlijk, want daar ben ik voor en daar geniet ík dan weer enorm van 🙂

 

De magie begint hier…

Je b-factor zit verborgen in bewustzijn, bezieling, tijd en energie:

  • Bewustzijn. Bewust zijn van wie je bent en van wat je wil. Maar ook bewust ZIJN met wat er nu is en met wat je anders zou willen. Niet wegduwen, niet negeren, maar er open en nieuwsgierig naar kijken. Bewustzijn betekent denken én voelen.
  • Bezieling. Wat doe jij met hart en ziel? Niet zweverig, maar vanuit een aardse bezieling in je dagelijkse bezigheden die je een gevoel van ‘flow’ en voldoening geeft. Bezieling betekent voelen én DOEN.
  • Tijd. Je kunt niet stilstaan bij wie je bent, wat je wil en wat je doet met hart en ziel, zonder daar de tijd voor te nemen. Er tijd voor te maken, je prioriteiten te bepalen en te durven KIEZEN.
  • Energie. O boy, dit is de magie ten top! De ongrijpbare, vloeiende stroom van je energie. Soms licht, soms zwaar. Soms positief, soms negatief. Hoofdenergie, hartenergie, lijfenergie en zielsenergie. Energie is waar het om draait: het BELICHAMEN van je b-factor.

 

Je b-factor belichamen

Leuk, denk je nu vast. Nu weet je waar die b-factor zich schuilhoudt, maar hoe breng je ‘m nu aan het licht? Ook daarvoor is tijd nodig, je mag er de tijd voor nemen om te ontdekken wie je bent, wat je wil en waar je hart sneller van gaat kloppen. Je hebt er een leven lang de tijd voor, en je kunt er vandaag mee beginnen 🙂

Maar goed, ik zei dat ik je op weg zou helpen. Dus bij deze nodig ik je uit om je b-factor stap voor stap te gaan belichamen. Door deze week tijd te maken om met de volgende vragen aan de slag te gaan:

  • Waar gaat je aandacht elke dag naar uit? Heeft dat een positieve of een negatieve lading (hoofdenergie)?
  • Welk gevoel wil jij elke dag ervaren? En waar zit dat al in je dagen (hartenergie)?
  • Wat zijn voor jou de beste uren van de dag? Op welk moment van de dag ben jij fris, monter, energiek, creatief en alert (lijfenergie)? Check ook eens je energietype in een blog dat ik eerder schreef: http://jebruisendezelf.nl/heb-jij-de-energie-van-een-formule-1-wagen-of-een-marathonloper/
  • Wanneer vergat jij voor het laatst de tijd, omdat je met hart en ziel met iets bezig was? Wat deed je toen (zielsenergie)?

 

En nu ben ik heel benieuwd: waar zit de magie van jouw b-factor? Is dat voor jou ook bewustzijn, bezieling, tijd of energie? Of zit het ‘m in heel iets anders? Laat het me weten in het reactieveld hieronder. Je reactie is belangrijk voor mij, ik ben je er dankbaar voor. Omdat je me helpt om de magie van de b-factor voor nog veel meer vrouwen zoals jij te ontsluieren. Als dank voor je reactie ontvang je het Rad van Balans, een krachtige oefening van Mallika Chopra waarmee je in één oogopslag superhelder maakt op welke gebieden in je leven jij meer zou willen bruisen.

 

De LAATSTE Doorbraak Expertsessie, mis ‘m niet!

Dan leer ik je wat je moet doen om de magie van meer bezieling, tijd en energie in je leven uit te nodigen. Direct minder moeten en meer genieten dus! In 4 eenvoudige stappen, met behulp van mijn P.L.A.N.-methode. Op een positieve, liefdevolle, actiegerichte manier. Niet alleen, maar met mijn hulp en die van anderen. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel DOEN.

Heb je je al eerder voorgenomen om naar een Doorbraak Expertsessie te komen, maar kwam het er niet van? Laat deze kans niet glippen, want het is de allerlaatste van dit jaar. En misschien wel de allerlaatste ooit, want ik ben met mooie, nieuwe plannen bezig voor volgend jaar!

Op woensdag 14 december a.s. is de laatste Doorbraak Expertsessie. Het allerbeste moment om kennis te maken met je eigen b-factor. Dus klik hier om je direct aan te melden: www.jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie.

De sessies zijn in kleine groepjes, met veel ruimte voor jouw persoonlijke verhaal. Mijn aandacht en tijd zijn voor jou, ik vraag je alleen een bijdrage voor de koffie, thee en huur van de zaal.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten. Of ont-‘moeten’ 🙂

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. Ik maakte een filmpje over de kloof tussen ‘moeten’ en genieten, en mijn ontdekkingsreis naar de b-factor. Je bekijkt ‘m hier:

En je kunt de vragenlijst nog invullen: https://nl.surveymonkey.com/r/SKQFZZN

 

P.P.S. Hoera, mijn missie om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer van hun leven, hun tijd en hun energie te zetten, is geslaagd! Dankzij jouw hulp in het delen van mijn boodschap, mailtjes en berichten op Facebook en LinkedIn. Maar ik ga natuurlijk gewoon door met inspireren 🙂 Op naar de 2500! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!