Ken je dat? Dat je fris en fruitig je bed uitspringt, klaar om aan je dag te beginnen. En dat je aan het eind van de dag uitgeblust op de bank ploft met het gevoel dat er niks productiefs uit je handen is gekomen? Wacht, geef jezelf er nu niet van langs omdat je lui of chaotisch zou zijn. Je doet genoeg op een dag, meer dan genoeg! Het ligt niet aan een gebrek aan inzet, doorzettingsvermogen of motivatie.

Waar zit ‘m dan wel de kneep? Niet in wat je doet, maar in WANNEER je het doet! En of dat past bij het energietype dat jij van nature bent. Ben in ‘in tune’ met je energiehuishouding, dan doe je de dingen in flow, moeiteloos. Beweeg jij tegen je energieke natuur in, dan is het alsof je in de verkeerde versnelling tegen een berg probeert op te rijden, hortend en stotend, zonder veel power…

Ochtend- of avondmens? Of iets ertussenin?
Sta jij het liefst bij het krieken van de dag op, om meteen vol in de actie te schieten? Of kom je graag wat rustiger op gang, om na de lunch flink te pieken? Ieder mens heeft een natuurlijk dagritme. Om je energie in balans te houden, is het goed om je dagindeling op dat ritme aan te passen. Zo’n 15% van de mensen is uitgesproken ochtendmens, en ook zo’n 15% een uitgesproken avondmens. De rest zit er zo’n beetje tussenin. Hoewel het wel zo is, dat de meeste mensen in de ochtend op hun best zijn als het gaat om het leveren van een mentale of fysieke inspanning. Meestal kun je daar in de planning van je (werk)dag aardig rekening mee houden. Met uitzondering van de echte avondmensen misschien, tenzij je de presentator van een late night talkshow bent of een club-dj :-).

In tune met je energie
Ben jij ‘in tune’, helemaal afgestemd op je energietype? Op welk moment van de dag is jouw energie het hoogst, hoe ga je om met onverwachte gebeurtenissen, en hoe zorg je ervoor dat je energie in balans blijft? Doe de test en check de balans van jouw energietype.

KLIK op de afbeelding om de volledige checklist te downloaden. Print de checklist en vul ‘m in.

In tune met je energie

 

Ik ben superbenieuwd welk energietype jij bent! En wat jij doet om ‘in tune’ te blijven. Laat het me weten in het reactieveld hieronder. Ik ben je dankbaar voor je reactie, omdat ik je daardoor beter leer kennen. En je inspireert me om nog meer waardevolle tips, inzichten en artikelen te schrijven waarmee ik jou en andere krachtvrouwen kan helpen hun bruisende zelf aan het roer te zetten van hun tijd en energie.

Kom naar mijn DOORBRAAK EXPERTSESSIE en pak de regie over je energie!
Ben jij toe aan rust, helderheid en focus? Aan meer tijd en energie, zodat je eindelijk werk kunt maken van de plannen en ambities die al veel te lang liggen te wachten? Wil je de kracht van je energietype in je voordeel laten werken? En de valkuilen omzeilen? Kom dan in actie! In mijn Doorbraak Expertsessie leer ik je met behulp van mijn P.L.A.N.-methode wat je moet doen om je bruisende, energieke zelf weer aan het roer te zetten. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel doen. Consequent en consistent. Met de juiste focus, vanuit jouw wensen en ambities.

Deze prachtige aanbeveling schreef een van de deelneemsters aan een vorige Doorbraak Expertsessie:
“Vergeet smart, haar zelf ontwikkelde PLAN is de basis van het concreet maken van mijn wens. Vriendelijk, inlevend, professioneel. Jantine laat je zelf kijken naar wat er speelt. Zeer verhelderend en ik kan er ook in de toekomst verder mee. Wil je werkelijk actie ondernemen? Neem contact op met deze fantastische coach, je bent het waard!”

De eerstkomende Doorbraak Expertsessie is op woensdag 15 juni a.s. Klik hier om je direct aan te melden: www.jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!
Met bruisende groet,
Jantine.

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!