O, de hoofdbrekens die het je kost! Waar moet ik beginnen, hoe krijg ik het voor elkaar? Een nieuwe baan waar je je ei in kwijt kunt, een werk-privé balans die klopt, voor jezelf beginnen, meer ruimte voor creatieve projecten, meer tijd met je partner of gezin, nog een opleiding gaan volgen, een ander huis met een fijne tuin (of juist minder tuin want minder werk 🙂 ), tijd voor jezelf, rust en ontspanning… Hoe pak je het in hemelsnaam aan???

Nou, door je niet langer die vraag te stellen. Niet langer bezig te zijn met het ‘hoe’. Je niet te richten op scenario’s, plannen en uitgestippelde routes die tot in detail aangeven hoe je komt waar je wezen moet. Die rekening houden met alle beren die je onderweg tegen zou kunnen komen (met de nadruk op ‘zou kunnen’ 😉 ). Met ingebouwde controlemechanismen en reserve-opties, want o, het zou maar eens fout gaan! Dat dus niet meer.

Maar wat dan wel? Door je af te vragen WAAROM. Het gaat niet om het ‘hoe’, het gaat om het ‘waarom’. Het verlangen, de wens, de drijfveer achter de dingen die je wil aanpakken of veranderen. Waarom wil je dat eigenlijk? Zonder te analyseren en beredeneren. Deep down vind je het antwoord, vanuit je hart, je ziel, je gut feeling. Jouw waarom brengt je waar je wezen WIL in plaats van waar je wezen moet (aaarghhh, snel afscheid van nemen, van dat moeten!).

 

Je grote waarom

Je ‘big why’, vast weleens van gehoord. Je diepste verlangen, je droombeeld voor de toekomst, je grote waarom. Misschien heb je er al eens een moodboard van gemaakt. En anders zou je dat eens kunnen proberen. Dat grote waarom is je richtsnoer, je leidraad. In alle keuzes die je maakt, in de richting die je kiest. In je beslissing om iets te doen. Of juist niet te doen.

Met al mijn klanten doe ik een geweldige, krachtige visualisatie-oefening die dat grote waarom tot in je diepste vezels zichtbaar maakt. Telkens weer ongelooflijk om te zien hoeveel helderheid dat geeft. Dat je ineens glashelder weet wat het is waar jij naar verlangt. Dat er een rotsvast vertrouwen ontstaat in wat je te doen staat om dat grote waarom in je leven uit te nodigen. WAT je te doen staat, niet hoe 😉

 

Je kleine waarom

Helderheid dus, dat geeft je grote waarom je. Heel fijn, maar zo’n groot waarom voelt soms heel ver weg. Dat wil je graag dichterbij halen. In elke dag stoppen. Door jezelf iedere ochtend de vraag te stellen hoe jij je elke dag wil VOELEN. Hoe jij je wil voelen, is je kleine waarom. Je verlangen, je drijfveer voor iedere dag. Het enige wat je hoeft te doen, is die bezigheden (werkzaamheden, activiteiten, klusjes, to-do-acties) te kiezen die je dat gevoel geven. Wil jij je blij voelen, dan kies je dingen die je blij maken. Wil jij je opgeruimd voelen, dan kies je dingen die je een opgeruimd gevoel geven. Wil jij je gewaardeerd voelen, dan kies je dingen waarmee jij jezelf waardeert of waarvan je weet dat anderen je ervoor waarderen. Als jij elke dag een klein waarom (een intentie voor hoe jij je wil voelen) meegeeft, drijf je bijna ongemerkt elke dag een beetje dichter bij je grote waarom. En ontstaat er vanzelf ruimte waarin je volgende stap zich aandient. Die stap hoef je dan alleen nog maar te zetten. Zonder je af te vragen hoe!

 

Nu aan jou de vraag:

  • WAAROM wil jij die nieuwe baan waar je wel je ei in kwijt kunt?
  • WAAROM wil jij een werk-prive balans die wel klopt?
  • WAAROM wil jij voor jezelf beginnen?
  • WAAROM wil jij meer ruimte maken voor creatieve projecten?
  • WAAROM wil jij meer tijd met je partner of gezin?
  • WAAROM wil jij een ander huis met een fijne tuin?
  • WAAROM wil jij tijd voor jezelf?
  • WAAROM wil jij rust en ontspanning?

 

Wat wil jij veranderen of aanpakken, en wat is je waarom erachter? Je grote verlangen + je gevoel in iedere dag? Ik vind het geweldig om dat van jou te horen. Via de mail of onder deze blog. Als dank voor je reactie ontvang je van mij een INSPIREREND WERKBLAD waarmee je nog helderder krijgt welk gevoel jij elke dag wil ervaren.

 

Wil jij je waarom verder uitdiepen? Onderzoeken hoe je je waarom als richtsnoer kunt gebruiken in de keuzes die je maakt en de richting die je kiest? En eindelijk afstappen van moeten, hard werken om het allemaal geregeld te krijgen en je hoofd breken over het ‘hoe’? Kom dan naar mijn DOORBRAAKSESSIE. De eerstvolgende is op woensdag 21 juni a.s. Je meldt je hier aan: http://jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie/

 

Tot dan, en in de tussentijd: shine bright, make a difference!

 

Bruisende groet,
Jantine

 

P.S. Zijn mijn blogs waardevol voor jou? Tof als je ze wil delen. Dat kan eenvoudig met de knoppen hieronder. Dank je wel!