Wat zijn jouw grote dromen? Hoe dichtbij ben jij bij het waarmaken van die dromen? En dan bedoel ik niet die wereldreis, dat boerderijtje met een zee van ruimte eromheen of het starten van je eigen bedrijf. Ik bedoel jouw verlangen om de wereld een beetje mooier, veiliger of liefdevoller te maken. Want daar droom jij ten diepste van, toch?

 

Je ziet het ideale plaatje van je droom al voor je.

Je energie vlamt op als je een gelijkgestemde ontmoet waarmee je een vurig gesprek hebt over je droom. Je voelt je geïnspireerd als je er een nieuwe ‘levensmentor’ voorbij komt waaien die je precies die formule voorschotelt die je droom uit laat komen. En je laat je meeslepen door mede-dromers die je tijdlijn volgieten met ‘manifesterende affirmaties’, kaartleggingen, petities voor indianendorpen en dromerige beelden van een nieuwe tijd die aanbreekt voor de wereld als we het met zijn allen maar hard genoeg wensen.

Wees eerlijk, dat alles geeft je een goed gevoel. Maar het brengt je NIET dichterbij het waarmaken van jouw droom! Want dat goede gevoel zakt net zo hard weer onder het vriespunt als je in het dagelijkse leven wordt opgeslokt door ‘moetjes’, als je je onbegrepen voelt door de mensen dicht om je heen omdat zij de waarde van jouw droom niet ‘zien’, als je het gevoel hebt geleefd te worden en als alle tijd die je aan je droom zou kunnen besteden om onverklaarbare redenen tussen de vingers van Facebook, Whatsapp, Instagram en Pinterest doorglipt… Wat doe je dan? Er nog harder tegenaan gaan voor die droom, gedesillusioneerd opgeven of comfortabel wegkruipen in de warme cocon van je droom?

 

Ik wil je wakker schudden uit je droom.

Niet ruw. Maar liefdevol. Want ik geloof erin dat je dromen werkelijkheid worden in je DAGELIJKSE LEVEN. En daar kom je alleen door te DOEN, door in actie te komen, door de werkelijkheid die jij wenst stukje bij beetje uit te nodigen in het leven van alledag. Ja, dromen, wensen en mijmeren zijn van onschatbare waarde. Om je verlangens helder te maken. En om verbinding te maken tussen je hoofd en je hart. Maar daarna gaat het erom wat jij IN DIT MOMENT IN JE EIGEN LEVEN DOET. Niet over een jaar, niet in een fantasiewerkelijkheid, niet in de levens van anderen. Maar gewoon nu, op dit moment, in je eigen leven.

 

Hoe begin je daar nou aan?

Nou, om te beginnen door HEEL EERLIJK naar jezelf te zijn. Erken waar je nu staat. En erken dat waar je nu bent iets anders is dan waar je zou willen zijn. Dat maakt je geen slecht of mislukt mens. Het is alleen maar een constatering, een startpunt voor waar je naartoe wil.

Maak dan RUIMTE om te onderzoeken:

  • Wat draait je droom eigenlijk om? Voor welke ervaring of welk gevoel staat jouw droom? Waar zit die ervaring of dat gevoel nu al in je leven?
  • Schrijf dat eens op. Of maak er een mindmap van, als dat beter bij je past. Neem er de tijd voor, bijvoorbeeld de komende week elke dag 10 minuten.
  • Wat kun jij nu elke dag doen om het gevoel dat je droom je geeft meer en meer te ervaren? Gewoon, met hele praktische, kleine alledaagse acties. Bijvoorbeeld 5 minuten tijd voor jezelf nemen voordat je aan je dag begint, de dag afsluiten met een kwartiertje aandacht voor een goed gesprek met je partner, een frisse neus halen in je lunchpauze of tijdens het eten een ‘grapjeswedstrijd’ doen met je kinderen.

Hiermee nodig je direct meer rust, ontspanning, energie en plezier uit in je leven. En ontstaat er vanzelf ruimte om je plan te trekken voor die wereldreis, dat boerderijtje of je eigen bedrijf. Daarmee maak je de wereld al een stukje mooier, al was het maar voor jezelf 🙂

 

Weet je, niks mis met affirmaties en mooie plaatjes.

Ik hou er ook van. Maar als het daarbij blijft, zijn je dromen slechts luchtspiegelingen. Fata morgana’s die nooit voet aan de grond krijgen. En dat is zo ongelooflijk zonde! Van al je creatieve denkkracht, van al je energie en van de tijd die je in je droom stopt, zonder dat het iets oplevert. Droom gerust groot, maar DOE vooral klein en doe het NU. Elke dag een stapje dichterbij datgene wat jij wil ervaren in jouw leven.

 

En nu ben ik benieuwd: wat is jouw grote droom? En wat kun jij nu al doen om het gevoel dat je droom je geeft meer uit te nodigen in je leven? Ik ben dankbaar voor jouw reactie in het reactieveld hieronder. Omdat je mij en andere krachtvrouwen ermee inspireert. Dat is waar ik het elke dag weer voor doe!

 

Wil je mijn hulp bij het waarmaken van je droom? Kom dan naar de laatste Doorbraak Expertsessie van dit jaar!

Dan leer ik je wat je moet doen om je droom meer en meer uit te nodigen in je leven. In 4 eenvoudige stappen, met behulp van mijn P.L.A.N.-methode. Op een positieve, liefdevolle, actiegerichte manier. Niet alleen, maar met mijn hulp en die van anderen. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel DOEN 🙂

De allerlaatste Doorbraak Expertsessie van dit jaar is op woensdag 14 december a.s. Het allerbeste moment om een begin te maken met jouw droomjaar 2017! Dus klik hier om je direct aan te melden: www.jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten. De sessies zijn in kleine groepjes, met veel ruimte voor jouw persoonlijke verhaal. Mijn aandacht en tijd zijn voor jou, ik vraag je alleen een bijdrage voor de koffie, thee en huur van de zaal.

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!