Elke dag energiek, blij, ontspannen, opgewekt en bruisend. Zo wil jij je toch ook voelen? Maar zeg eens eerlijk: hoeveel dagen in de afgelopen week heb je je ook echt zo gevoeld? Als je net zo bent als ik (en ik ken je ;-)) dan heb je er een voorwaarde aan gehangen. Dat je eerst 5 kilo moet afvallen voordat je jezelf toestaat blij met jezelf te zijn. Of dat je eerst je kinderen, je huis en je man ‘op orde’ moet hebben voordat je ‘mag’ ontspannen. Of misschien wel dat je eerst dat geweldige huis met die prachtige tuin, een speelkamer voor de kinderen én een atelier voor jezelf moet hebben voordat je echt gelukkig kunt zijn. Herkenbaar??

Hoe lang ga je hier nog mee door? Met voorwaarden stellen aan je geluk, blijheid, ontspanning, energie? Ik nodig je uit om het om te draaien! Om elke dag te beginnen met hoe jij je wil voelen. Gewoon nu meteen. Zonder voorwaarden, zonder oordeel, zonder dat een ander er iets van vindt. Lekker ontspannen, blij, opgewekt en energiek. Ongeacht wat de dag je brengt. Ook als iedereen wat van je wil, als het regent of als je niet toekomt aan wat je echt had willen doen vandaag.

Lastig? Ik help je op weg. Pak een vel papier en maak 3 kolommen:

  • In de eerste kolom schrijf je op hoe je je elke dag wil voelen. Deze vragen helpen je bij dat gevoel te komen:
    • – Wat deed jou als kind huppelen van plezier? Welk gevoel gaf je dat?
    • – Wanneer ervaar jij momenten van ‘flow’: jezelf moeiteloos verliezen in datgene waar je mee bezig bent, zonder enig besef van tijd? Wat doe je dan? En welk gevoel geeft je dat?
  • In de tweede kolom noteer je welke voorwaarden je aan je gevoel ‘hangt’. Wat houdt jou tegen om je nu, vandaag, zo te voelen zoals je graag wil?
  • En in de derde kolom schakel je die voorwaarde uit door op te schrijven welk gevoel je elke dag ervaart, ALSOF HET AL ZO IS. Haal het willen eruit, en zet zwart-op-wit hoe het IS. Een stevige bekrachtiging van jouw gevoel. Probeer het maar eens, het werkt echt!

Dus bijvoorbeeld:
1 Ik wil me elke dag opgewekt voelen.
2 Ik mag pas opgewekt zijn als ik mijn to-do-lijst helemaal afgewerkt heb.
3 Ik voel me elke dag opgewekt!

 

Ik ben heel benieuwd welk gevoel jij elke dag wil ervaren. En welke voorwaarden jou tegenhouden om je zo te voelen. Laat je het me weten in het reactieveld hieronder? Ik ben je dankbaar voor je reactie omdat je mij daarmee de kans geeft je nog beter te helpen. En omdat je andere lezers van mijn blog inspireert. Als dank voor je reactie ontvang je van mij een INSPIREREND WERKBLAD waarmee je nog helderder krijgt welk gevoel jij elke dag wil ervaren.

 
Wil jij ook leren hoe je elke dag stappen kunt zetten die je een geweldig gevoel geven?
Kom dan naar mijn DOORBRAAK EXPERTSESSIE. Dan leer ik je doelen te stellen en actie te ondernemen aan de hand van mijn P.L.A.N.-methode. Op een positieve, liefdevolle, actiegerichte manier. Samen met andere krachtvrouwen die van elke dag een bruisende dag willen maken!

De eerstkomende Doorbraak Expertsessie is op woensdag 1 juni a.s. Klik hier om je direct aan te melden: www.doorzichtlifecoaching.nl/doorbraak-expertsessie.
Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Met bruisende groet,
Jantine.

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!