Waar denk jij aan bij spelen? Aan lol, aan plezier, aan de tijd vergeten, aan ontdekken, aan avonturen beleven, aan lanterfanten. En hoeveel speel jij eigenlijk nog? Hoeveel ruimte maak jij voor lol, plezier, de tijd vergeten, ontdekken, avonturen beleven en lanterfanten? Veel te weinig, hoor ik je denken.

Waarom eigenlijk? Heb je er geen tijd voor? Vind je het nutteloze tijdverspilling? Dan ben jij vast iemand die een strikte scheiding maakt tussen spelen en werken. Die bij spelen niet aan werken denkt. En bij werken niet aan spelen. Voor wie werken doelgericht is, en spelen doelloos. Heb ik gelijk? Ja? Dan heb ik nieuws voor je: werken en spelen verschillen helemaal niet van elkaar! Ergens in ons leven hebben wij onszelf die scheiding aangeleerd, en hoorde spelen ineens bij een voorbije onbezorgde jeugd.

Terwijl spelen de beste manier is om iets nieuws te leren, om te onderzoeken, om je creativiteit te gebruiken, om te ontdekken dat er meerdere wegen naar Rome leiden (lees: meerdere manieren zijn om je doelen te bereiken 🙂 ). Waarom niet wat meer speelruimte in je leven inbouwen? En waarom niet wat speelser met werken omgaan? Het brengt je verder, en je hebt er ondertussen ook nog heel veel lol aan!

Ofwel, in de woorden van een van mijn favoriete inspirators:

“You think that the goal is to be over there, and we say the goal is the journey over there; the goal is the fun you have along the way on your way to over there.”

—Abraham Hicks


3 tips voor meer speelruimte
Ik geef je een paar tips. En niet de minste tips, want ik pak er meteen maar die issues bij waar het bij de meeste krachtvrouwen het hardst wringt als het gaat om speelruimte 😉 Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee!

  • Speelruimte in tijd
    Wist je dat tijd je kostbaarste bezit is? Kostbaarder nog dan geld. Tijd krijg je nooit meer terug als je ’t besteed hebt. Zaak dus om je tijd goed te besteden. Aan de dingen waar jij blij van wordt. Wil je meer speelruimte in je tijd, begin je dag dan eens met iets waar jij echt lol in hebt. Maak een tekening van je koffiekopje, dans op je favoriete disconummer, lees een gedicht dat je vrolijk maakt of wandel een blokje om en doe onderweg een hinkelspel op de stoeptegels. Gewoon omdat het kan. Geen tijd? Dan maak je tijd. Het hoeven maar vijf of tien minuten te zijn. Of een half uurtje eerder naar bed, en een half uurtje eerder opstaan. Veel plezier!
  • Speelruimte in geld
    Oei, oei, ook zo’n hot issue. Bij spelen met geld krijg ik al gauw visioenen van gokkers, snelle beleggers en niets-ontziende geldwolven. Die kant hoef je niet op (tenzij je er heel blij van wordt 😉 ) Onderzoek eens hoe jij kunt spelen met geld. Hoe kijk jij eigenlijk naar geld? Heb je er een chronisch tekort aan, geef je het uit als water of pot je het op? Hoeveel geld heb jij nodig voor je noodzakelijke uitgaven? En hoeveel om je wensen en dromen waar te maken? Een verre reis, een groter huis, je eigen bedrijf, een hobby weer oppakken, dat ene geweldige designerjurkje. Kies de wens waar jij het meest blij van wordt. Bepaal er een gelddoel bij. Zet een spaarpot neer op een opvallende plek in huis en plak er een grote foto van je doel op. Iedere keer als je langs de spaarpot komt, gooi je er het geld in dat in je zak zit of de losse munten in je portemonnee. Superlollig, zo’n spaarpot. Met z’n allen gokken hoeveel er al in zit, een wedstrijdje wie er het meest in kan gooien en zo blij zijn als een kind met het uiteindelijke bedrag. Veel leuker dan internetbankieren. Have fun!
  • Speelruimte in focus
    Spelen en focus, die twee lijken op het eerste gezicht niet echt bij elkaar te passen. Toch geef je jezelf heel veel speelruimte als je je focus haarscherp stelt. Als jij precies weet wat je wil en elke dag stappen zet naar datgene wat je wil, krijgen tijdvretende afleiders en energieslurpende onbelangrijke dingetjes geen kans. Zo ontstaat er ruimte om te spelen. Spelen met de verschillende mogelijkheden die er zijn om je doel te bereiken, een keer een zijweggetje in te slaan op ontdekkingstocht naar nieuwe inzichten en de tijd te nemen om te spelen met de resultaten die jouw stappen opleveren. Richt jij je focus bijvoorbeeld op meer voldoening halen uit je werk, dan kun je eens onderzoeken of dat kan in je huidige baan, op een andere plek in het bedrijf waar je nu werkt, in een andere baan of misschien wel in je eigen bedrijf. Binnen al die mogelijkheden kun jij kleine stapjes zetten om helder te krijgen wat je keuze uiteindelijk wordt. De ontdekkingsreis alleen al levert je enorm veel plezier en voldoening op!

Nu hoor ik heel graag van jou: hoe creëer jij speelruimte voor jezelf? Laat je reactie achter in het reactieveld hieronder. Ik ben je dankbaar voor je reactie, omdat je mij en andere krachtvrouwen daarmee inspireert!

Wil jij MEER SPEELRUIMTE? Kom dan naar mijn DOORBRAAK EXPERTSESSIE.
Dan leer ik je wat je moet doen om je bruisende zelf aan het roer te zetten van je leven, je tijd en je energie. In 4 eenvoudige stappen, met behulp van mijn P.L.A.N.-methode. Op een positieve, liefdevolle, actiegerichte manier. Niet alleen, maar met mijn hulp en die van anderen. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel doen. Consequent en consistent. Met de juiste focus, vanuit jouw wensen en ambities.

De eerstkomende Doorbraak Expertsessie is op woensdag 12 okotber a.s. Klik hier om je direct aan te melden: www.jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!