Ik stop er mee, ik hou ermee op. Hè, waarmee dan? Je bent zo lekker bezig, hoor ik je denken. Klopt. En toch doe ik het niet meer. Werk doen waarvan ik denk dat anderen het van me verwachten, of waarvan anderen het wel makkelijk vinden als ik het doe zodat ze het zelf niet hoeven doen. En dan maar hopen dat ik daar waardering voor krijg. Nee, ik draai de rollen om. Ik ga staan voor het werk dat IK te doen heb.

Afgelopen weken kletterden er een paar dikke, vette kwartjes op hun plek. Spiegels die anderen me voorhielden, een rode draad die het afgelopen jaar langzaam helder is geworden, gesprekken met de klanten die me het meest dierbaar zijn en die als vanzelf naar me toe kwamen. Het is zo klaar als een klontje: ik heb mijn werk te doen met al die onafhankelijke ambitieuze vrouwen waar ik me het meest mee verbonden voel. Krachtige vrouwen met mooie carrières, geweldige gezinnen en ogenschijnlijk heerlijke levens. Ogenschijnlijk. Want ze voelen zich zo vaak uitgeblust en opgebrand…

Je bruisende zelf
Ik werk op dit moment ook weer met twee van zulke krachtvrouwen, die letterlijk tegen me zeiden ‘ik ben er klaar mee om een uitgebluste grijze muis te zijn die alleen maar voor anderen aan het werk is’ en ‘het wordt tijd dat ik mijn kop boven het maaiveld uitsteek en ga staan voor wat ik belangrijk vind’. Als jij zo’n prachtvrouw bent, herken je dit meteen. Dat gevoel dat je steeds maar weer de brandjes van anderen aan het blussen bent, dat je tijd en energie worden opgeslokt door bijzaken, dat je keihard werkt zonder er echt voldoening voor terug te krijgen, dat je niet toekomt aan jezelf. Dat je stilstaat, terwijl je diep vanbinnen weet dat er nog zoveel meer uit het leven te halen is! Ik ken het gevoel, want ik ben er zelf geweest. Tot en met een burnout aan toe.

Ik ben er uit gekomen, ik heb mijn bruisende, energieke zelf teruggevonden. En dat gun ik jou ook! Zodat je de regie terug kunt pakken over je leven, je tijd en je energie. Vanuit helderheid en focus. Om eindelijk te kunnen groeien naar de bruisende vrouw met pit die je daadwerkelijk bent. Om ruimte te maken voor je passies, ambities en plannen waarvan ik weet dat je ze met liefde in de wereld wil zetten. Ik heb zelf dit pad bewandeld en ik sta te popelen om jou te leren wat ik zelf heb geleerd. Ga je mee op weg?

Voor alle krachtvrouwen in mijn netwerk
Ik weet dat jij jezelf herkent in mijn verhaal. Nu ben ik benieuwd: waar heb jij nu behoefte aan? Wat kan ik doen om jou en andere krachtvrouwen zoals jij nog beter te helpen hun bruisende zelf terug te vinden? Wil je het me laten weten in een korte vragenlijst die ik voor jou heb gemaakt? Superfijn dat je hier tijd voor vrijmaakt! Als dank ontvang je mijn e-book ‘Zet je bruisende zelf aan het roer – ontdek de 5 sleutels voor een leven met pit’.

KLIK HIER OM DE VRAGENLIJST VOOR KRACHTVROUWEN DIRECT IN TE VULLEN!

Voor alle geweldige mannen die krachtvrouwen supporten
Ik vind het geweldig dat je mijn blogs leest en mijn werk volgt. Ik ben fan van jou omdat jij fan van mij bent :-). En ik weet dat jij krachtvrouwen kent die ernaar verlangen om hun bruisende zelf terug te vinden. Omdat je zo’n krachtvrouw als partner hebt, of als collega. Jij support die krachtvrouwen, jij wil ook niets liever dan dat zij hun bruisende zelf weer aan het roer van hun leven zetten. Omdat ze dan de leukste mensen zijn om mee samen te leven en werken. Nu ben ik heel benieuwd wat jij vindt dat die krachtvrouwen te doen staat. Waar zijn ze sterk in? Waar zitten hun blinde vlekken? Wil je jouw mening en ideeën laten weten in een korte vragenlijst die ik voor je heb klaarstaan? Superbedankt voor je tijd en hulp!

KLIK HIER OM DE VRAGENLIJST VOOR SUPPORTMANNEN DIRECT IN TE VULLEN!

Ook voor jou als dank het e-book ‘Zet je bruisende zelf aan het roer’. Geef even in de vragenlijst aan of je het e-book wil ontvangen.

Alles valt samen
Mijn passie voor coachen, het fantastische werk dat ik met al die gedreven hardwerkende krachtvrouwen mag doen, de waarde van innerlijk leiderschap als kompas voor een leven op jouw voorwaarden, mijn droom om organisaties en bedrijven van binnenuit te veranderen naar sensitieve plekken waar iedereen gezien wordt. Het valt nu allemaal samen! Mijn werk ligt niet bij de leiders van organisaties en bedrijven (tenzij dat krachtvrouwen zijn :-)) maar bij het aanwakkeren van de bruisende kracht van de prachtvrouwen in die organisaties en bedrijven. Als die kracht vrijkomt, dan wordt de wereld pas echt een stukje mooier. Voor ons allemaal! Daar geloof ik in.

Hoe blijf jij je bruisende, energieke zelf? Laat het weten door een reactie te geven hier onder de blog. Ik ben je dankbaar voor je reactie, omdat je daarmee anderen én mij inspireert! Alvast bedankt.

Met bruisende groet,
Jantine.