Als ik je vraag terug te denken aan de meest shittige, rottige, verdrietige, onrechtvaardige gebeurtenis die jij hebt meegemaakt, weet ik zeker dat die gebeurtenis meteen in je opkomt. Ja toch? Ook jij hebt minstens één zo’n moment in je leven waar je door de bagger worstelde en niet wist hoe je daar weer uit moest komen. Voor mij zijn de periodes in mijn leven met kanker en burnout de momenten geweest waarop de bagger huizenhoog lag. Flink modderworstelen met angst, onzekerheid en het verlies van vertrouwen in mezelf en mijn lijf. Ik heb daar in een eerder blog al eens over geschreven.

In je bagger zit je bruis verscholen
In die bagger van jou zit een parel verstopt. Een waardevolle schat. Jouw eigen bruis. Ok, daar ben je totaal niet mee bezig als je nog flink aan het modderscheppen bent. Of toch wel? Voelde je op een bepaald moment de oerkracht in jezelf omhoogkomen en groeide langzaam de overtuiging dat je er weer uit kon komen? Dat je er zelfs sterker uit zou komen dan je erin ging? Dat waren de eerste borrelende belletjes van jouw bruis! Die bruis laat zich niet tegenhouden, die wil voluit sprankelen. Benieuwd hoe? Kom op, dan doen we een experiment om je baggerstroom te veranderen in een bruisende fontein.

In 3 stappen van bagger naar bruis
Doe je mee met dit experiment? Gaaf!

  • Stap 1: pak een vel papier en trek een lijn. Dat is de tijdlijn van je leven. Markeer boven de lijn de vrolijke hoogtepunten en bijzondere momenten in je leven. En markeer onder de lijn de baggermomenten en verdrietige dieptepunten. Hoe meer impact het moment had, hoe groter de afstand tot de lijn. Als je wil, geef je de hoogte- en dieptepunten een verschillende kleur. Verbind de punten met elkaar, zodat er een ‘landschap’ van pieken en dalen ontstaat. Ziet er een beetje uit als de bergketen of de hartslag van jouw leven :-)
  • Stap 2: Draai het vel om. Et voila, de baggermomenten zijn nu de pieken geworden! Zeg niet meteen ‘ja duh, lekker makkelijk’, maar sta eens even stil bij dit nieuwe perspectief. Hoe voelt het om zo’n simpele beweging als het omdraaien van je papier te maken? Wat zet dit omdraaien voor jou nog meer in beweging?
  • Stap 3: Kijk nog eens met aandacht naar de baggermomenten die nu de pieken zijn geworden. Wat hebben ze jou gebracht? Wat heb je ervan mogen leren? Hoe ben jij gegroeid door die momenten? Welke bruis heb je eruit meegenomen waardoor jij de vrouw bent geworden die je nu bent? Neem even de tijd om dat voor jezelf op te schrijven. En te ervaren wat voor gevoel je dit geeft. Trots, voldaan, stevig in je schoenen, waardering, dankbaarheid. Bruisend he?

 

Nu ben ik heel nieuwsgierig: welk inzicht brengt het experiment jou? Kijk jij met andere ogen naar je baggermomenten? En heb je je eigen bruis ontdekt? Je maakt mij heel blij met je reactie in het reactieveld hieronder. Omdat je mij en andere krachtvrouwen ermee inspireert. Als dank voor je reactie ontvang je mijn 5 SUPERTIPS voor meer BRUIS IN ELKE DAG!

 

Op 18 november gaan we nog meer baggeren en bruisen! Daar wil je zeker bij zijn!
Kom op 18 november naar ‘Met SUCCES Jezelf’, hét event voor vrouwen die (meer) impact willen maken met hun eigenwaarde(n). Maak tijd en ruimte om ongehinderd een dag met jezelf bezig te zijn. Zonder schuld en schaamte jezelf centraal stellen en één dag voor jezelf claimen. Het succes naar je toe trekken, dat wat jij onder ‘je succesvol voelen’ verstaat. Een kleine greep uit het programma:

  • Laat je modder achter op de baggermuur 🙂
  • Maak je eigen waarden-top5.
  • Krijg helder waar jij ten diepste naar verlangt.
  • Kies voor succes op jouw voorwaarden.
  • Stippel je routekaart uit om met succes jezelf te zijn.
  • Deel, herken, wissel uit en inspireer samen met gelijkgestemde vrouwen.

Wauw, dit cadeau gun jij jezelf! Meer informatie en aanmelden: www.jebruisendezelf.nl/metsuccesjezelf.

 

Meer ontdekken over eigenwaarde? Laat je inspireren:

 

Ik kijk er enorm naar uit je te ontmoeten op 18 november!

Bruisende groet,
Jantine.

 

 

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!