“Ik ben helemaal vastgelopen, ik kom er niet meer uit!”, verzucht de krachtvrouw tegenover mij aan tafel. “Waaruit?”, vraag ik. “Het lukt me niet om doelen te stellen. Ik weet niet waar ik moet beginnen. Ik zie zoveel mogelijkheden! Dat is nou precies het probleem waar ik altijd tegenaan loop en waardoor het me niet lukt om focus te houden op wat ik echt wil.”

Ok, zoveel mogelijkheden… Ik vraag: “Voelt het alsof je de deur dicht doet voor al die andere mogelijkheden, als je er eentje kiest? En dat je dan bang bent dat je een geweldige mogelijkheid mist?” “Eh, ja, dat is eigenlijk wel zo. Ik wil zeker weten dat mijn keuze de juiste is, dus durf ik geen mogelijkheid te missen.” Wauw, dat is best verlammend! En funest voor je brein, dat maar overuren blijft maken met nadenken, wikken en wegen over al die mogelijkheden.

Tijd om in te grijpen: “Als je nou eens begint met te benoemen hoe je je elke dag wil voelen.” “Hoe bedoel je?” Ik leg uit: “Nou, welk gevoel wil jij elke dag hebben, hoe wil jij je aan het eind van de dag voelen?” Haar gezicht klaart op. “Maar dat weet ik wel! Tevreden. Ik wil elke dag een voldaan gevoel hebben over de dingen die ik heb gedaan.” Mooi! Ik vervolg: “Neem nu eens dat tevreden, voldane gevoel. En ga daarbij nu eens je doelen formuleren en kiezen.” En ineens lukt het wel! Ineens stromen de positieve, concrete, actiegerichte doelen uit haar pen. Omzetdoelen en groeidoelen voor haar bedrijf, doelen voor de relatie met haar man en kinderen, doelen voor haar vrije tijd (even schrikken, want die vindt ze nog het allermoeilijkst ;-)), doelen voor persoonlijke ontwikkeling. Binnen een uurtje staat het allemaal op papier. En zie ik tegenover me een stralende, enthousiaste, energieke krachtvrouw die popelt om op weg te gaan naar haar doelen.

Wat werkt het toch ongelooflijk krachtig als je jezelf toestaat je doelen en acties te kiezen vanuit je gevoel. Niet vanuit je hoofd, niet vanuit een idee ergens aan te moeten voldoen, überhaupt niet vanuit ‘moeten’. Het wordt zoveel moeitelozer als je je gevoel als leidraad neemt. Omdat het dan van binnenuit komt, omdat je dan ruimte maakt voor flow, omdat je energie ervan gaat stromen als je jezelf verbindt aan dat positieve gevoel.

De prachtige teksten van Abraham-Hicks inspireren mij elke keer weer. Deze kreeg ik gisteren in mijn mailbox, en is wel heel toepasselijk:

“Make a decision and then make the decision right. Line up your Energy with it. In most cases, it doesn’t really matter what you decide. Just decide. There are endless options that would serve you enormously well, and all or any one of them is better than no decision.”

—Abraham-Hicks

 

Nu ben ik benieuwd: sta jij jezelf toe om je doelen en acties te kiezen vanuit je gevoel? Of heb je misschien nog nooit bedacht dat dat een mogelijkheid is? Laat je het me weten in het reactieveld hieronder? Ik ben je dankbaar voor je reactie omdat je mij daarmee de kans geeft je nog beter te helpen. En omdat je andere lezers van mijn blog inspireert. Als dank voor je reactie ontvang je van mij een INSPIREREND WERKBLAD waarmee je nog helderder krijgt welk gevoel jij elke dag wil ervaren.

 

Wil jij ook leren hoe je elke dag stappen kunt zetten die je een geweldig gevoel geven?
 Doe dan mee aan mijn gratis ZOMERWEBINAR ‘In 4 stappen regie over je tijd en energie’. Dan leer ik je doelen stellen en actie ondernemen aan de hand van mijn P.L.A.N.-methode. Op een positieve, liefdevolle, actiegerichte manier. Samen met andere krachtvrouwen die van elke dag een bruisende dag willen maken! Het is niet moeilijk. Maar je moet het wel DOEN. Consequent en consistent. En vanuit het juiste gevoel. You can do it!

Deze prachtige aanbeveling schreef een krachtvrouw:

“Vergeet smart, haar zelf ontwikkelde PLAN is de basis van het concreet maken van mijn wens. Vriendelijk, inlevend, professioneel. Jantine laat je zelf kijken naar wat er speelt. Zeer verhelderend en ik kan er ook in de toekomst verder mee. Wil je werkelijk actie ondernemen? Neem contact op met deze fantastische coach, je bent het waard!”

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN VOOR HET ZOMERWEBINAR.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Met bruisende groet,

Jantine.

 

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!