Als jij dit leest, geniet ik van een heerlijke vakantie. In zonnig Spanje. Ik weet niet hoe het met jou zit als de vakantie nadert. Maar ik was eraan toe! Ik heb ernaar uitgekeken. Me er heerlijk op verheugd. Even time-out, even niets anders dan kwali-tijd. Ja, je leest het goed 🙂 Kwali-tijd. Wat ik daarmee bedoel?

Daarmee bedoel ik de tijd die jij maakt voor jezelf. En de tijd die je besteedt samen met de mensen die je dierbaar zijn. Quality time dus. Maar dat vind ik zo’n afgezaagde term. Ik vond dat er wel een mooiere, Nederlandse term voor mocht komen. En toen kwam ik kwali-tijd tegen. Zegt precies wat het is, toch?

Ik ken ook ‘kwalijke tijd’. Da’s tijd die verloren gaat aan dingen die je energie kosten, of aan dingen die je afleiden van wat je belangrijk vindt. En tijd die wordt opgeslokt door mensen die je leegzuigen, waar je moe van wordt. Ken jij vast ook wel…

Hoe zorg je nou voor meer kwali-tijd en minder kwalijke tijd? Het begint en het eindigt met jezelf op 1 te zetten. Ja, echt!

  • Maak allereerst tijd voor jouw behoeften en verlangens. Zowel voor jouw behoefte aan ontspanning, tijd voor jezelf en tijd om op te laden. Als voor jouw verlangen om jezelf te ontplooien, jezelf te ontwikkelen. Vraag je eens af waar jij echt BLIJ van wordt en hoe je daar meer tijd voor kunt maken.
  • Stel prioriteiten. Of priori-TIJD 😉 Welke balans tussen inspanning en ontspanning werkt voor jou het fijnst? Welke verdeling tussen werken en vrije tijd? Welke verdeling tussen tijd alleen en tijd met anderen? Tijd met je gezin en tijd met je vrienden en familie? Maak het inzichtelijk voor jezelf, en maak keuzes: je hoeft niet iedereen altijd een plezier te doen door overal bij aanwezig te zijn. En jij hoeft niet altijd degene te zijn die voor een ander klaarstaat.
  • Spreek uit wat je nodig hebt. Laat de mensen om je heen weten wat kwali-tijd voor jou betekent. En hoe je die met hen (maar ook zonder hen, remember, allereerst tijd voor jezelf maken!) wil doorbrengen. Vraag hen ook naar hun behoeften, en vul die kwali-tijd samen in.

Nu ben ik heel benieuwd. Wat is jouw grootste kwali-tijd? Hoe maak jij tijd voor jezelf en de mensen die dierbaar voor je zijn? En wat doe jij dan het liefst? Jouw reactie maakt me blij. Omdat je mij en de andere lezers van mijn blog inspireert. Als dank ontvang je van mij 5 TIPS voor een bruisende planning, waarin je genoeg ruimte overhoudt voor kwali-tijd!

Voor mij betekent kwali-tijd tijdens mijn vakantie: uitgebreid ontbijten met het gezin, stapels boeken lezen, lekker zwemmen met mijn zoon, fijne lange avonden met een wijntje en een goed gesprek met manlief, terugkijken op het afgelopen jaar en nieuwe inspiratie opdoen voor de komende maanden. Nu op naar het strand. En straks een terrasje pakken. Heerlijk… Ik zie je na de vakantie!

Ben jij toe aan meer kwali-tijd?
Kom dan naar mijn DOORBRAAK EXPERTSESSIE. Dan leer ik je wat je moet doen om je bruisende zelf aan het roer te zetten. In 4 eenvoudige stappen, met behulp van mijn P.L.A.N.-methode. Op een positieve, liefdevolle, actiegerichte manier. Niet alleen, maar met mijn hulp en die van anderen. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel doen. Consequent en consistent. Met de juiste focus, vanuit jouw wensen en ambities.

De eerstkomende Doorbraak Expertsessie is op woensdag 7 september a.s. Klik hier om je direct aan te melden: www.jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!