Is 2016 mooi voor jou geweest? Wat neem je mee naar het nieuwe jaar? Waar wil je meer van, en wat laat je achter je? Het is waardevol om stil te staan bij het afgelopen jaar. Niet om sentimenteel te doen ofzo. Maar gewoon om jezelf de kans te geven even adem te halen. Niet meteen door te rennen, in één ruk in de hoogste versnelling van werk dat af moet en drukke, gezellige kerstdagen naar een nieuwe, overvolle to-do lijst in 2017. Even terugschakelen dus.

Ok, ik bijt het spits af. Neem jij daarna het stokje over?

 

Mooi: leren en verteren

2016 was voor mij een jaar van leren en verteren. Ik heb ongelooflijk veel geleerd. Over mezelf laten zien en horen, over vertrouwen op mijn eigen kracht, over hulp vragen, over vallen, opstaan, proberen en doorgaan. Ik heb geleerd dat ik een geweldige, optimistische doorzetter ben. Dat niet alles lukt, en dat dat helemaal niet erg is. Dat het dagelijks leven mijn allergrootste inspiratiebron is waar ik oneindig uit mag putten. Niks hoogdravends, ingewikkelds of zweverigs. Maar gewoon aards, met de voeten in de klei en een hart dat blij wordt als ze anderen mag inspireren.

Het allerbelangrijkste dat ik leerde, is dat leren niet hetzelfde is als ‘weten’. Echt leren betekent verteren. De tijd nemen om je inzichten te laten bezinken, om te ontdekken wat ze zeggen over jou als mens, over wie je wil zijn. Ja, mijn ambities en doelen houden me in beweging. Maar het is minstens zo waardevol om af en toe te vertragen en stil te staan. Daarin zit pas echt de les die je te leren hebt.

 

Mooi: dankbaarheid

Dit jaar kwam jij op mijn pad. Als lezer van mijn blogs, als deelneemster in mijn workshops en sessies, als prachtvrouw die samen met mij stappen zette naar groei. Daar ben ik dankbaar voor. En het vervult me met vreugde. Omdat ik mijn talenten met jou mag delen, omdat ik vanuit mijn passie mag werken. En omdat ik op mijn beurt van jou leer. Wat wil je nog meer?

Het allermooiste in 2016 waren de wandelingen naar school met mijn zoon. Elke dag samen op pad. Zonder haast (nou ja, soms wel een beetje haast ;-)). Met elke dag een fijn, grappig, diepgaand, gezellig of nieuwsgierig gesprek onderweg. Een cadeau en een prachtig begin van de dag, waar ik enorm dankbaar voor ben!

Net zo dankbaar ben ik voor de support en het vertrouwen die ik van mijn man krijg, waardoor ik steun en ruimte voel om de wereld mijn stem te laten horen, en er op mijn manier te zijn voor de krachtvrouwen die ik mag inspireren en begeleiden. Hij is by far mijn belangrijkste en meest waardevolle ‘hulptroep’ (als je in mijn Doorbraaksessies bent geweest, weet je wat ik bedoel ;-)).

 

Mooi: wensen

De keuzes die ik dit jaar maakte, schonken mij vrijheid, ruimte, ontspanning en voldoening. Ik rekende af met een chronische ziekte, de werk-privé balans is geen vraagstuk meer, ik geniet van inspiratie-tijd voor mezelf en we hebben als gezin meer aandacht en tijd voor elkaar dan ooit tevoren. Voor mij is dat wat telt. En wat ik jou ook toewens. Hoe onrustig het ook is om je heen, in de wereld of dichterbij huis. Hoe spannend de keuzes ook zijn die je wil maken. Hoe verdrietig het leven soms ook is.

Ik wens je een mooi 2017 toe, vol groei, licht en liefde.

 

Nu jij: ik ben heel benieuwd naar jouw moois (en ook je minder moois) van 2016. Laat je het me weten in het reactieveld hieronder? Ik ben je dankbaar voor je reactie. Omdat je mij en andere vrouwen inspireert met jouw inzichten.

 

5daagse mini-break: minder moeten, meer genieten in 2017

besluitbegin-afbeelding

Geef 2016 een nog mooier besluit. En 2017 een bruisend, fris begin. Met een heerlijke mini-break: vijf dagen lang een kort mailtje met een inspirerende, verhelderende of speelse opdracht. En een prachtig werkboek om je inzichten en antwoorden in kwijt te kunnen.

Wil jij die fijne (gratis) mini-break? Meld je hier even aan: http://jebruisendezelf.nl/5daagse-mini-break/ Dan ontvang je het eerste mailtje en het werkboek direct in je mailbox. Geniet ervan!

Mooie jaarwisseling.

Bruisende groet,
Jantine.