… om in beweging te komen! Huhh, maar december is toch een tijd van tot stilstand komen, naar binnen keren, bij de openhaard reflecteren op het afgelopen jaar? Zit je net uit te blazen van een heel jaar rennen, vliegen, werken, regelen en nog meer regelen, zeg ik tegen je dat je maar eens in beweging moet komen. Ja, precies! Dat zeg ik inderdaad tegen je. Of liever: ik nodig je uit. Om de beweging te maken van je HOOFD naar je HART.

 

Een beweging van 25 centimeter

Het is maar een kleine beweging, van je hoofd naar je hart. Een beweging van een centimeter of 25. Heel kort reisje, je gaat er niet eens van zweten 🙂 . En toch is het een wereldreis. Omdat die ene kleine beweging je helpt:

 • Je gedachten los te laten en je gevoel te omarmen.
 • Minder te praten en meer te luisteren. Naar anderen, maar vooral ook naar jezelf.
 • Stil te staan bij wat belangrijk, echt en waardevol is voor jou.
 • Niet meteen te reageren op anderen, maar eerst bij jezelf te rade te gaan.
 • De controle los te laten en te vertrouwen op wat komen gaat.

En dan gaat er een wereld voor je open. Een wereld van aandacht, van bewuste keuzes, van kleine en grote momenten om van te genieten. Past toch wel heel goed bij december hè 😉 ? En dan hebben we het nog niet eens over goede voornemens gehad. Ga ik ook niet doen, want daar schreef ik een jaar geleden al een blog over. En die is nog steeds rete-relevant (excusez le mot 🙂 ), kijk maar hier: goede voornemens zijn voor egotrippers.

 

Ga je mee op wereldreis?

Best een spannend avontuur, zo’n wereldreis. Je komt onderweg van alles tegen. Mooie omgevingen, gave ervaringen, maar ook tegenvallers en misschien wel een beetje heimwee. Zo is het ook met die reis van je hoofd naar je hart. En daarom heb je ‘m misschien wel uitgesteld, ben je er nog niet aan begonnen. Maar kom op, dan gaan we samen op weg.

 • Vertrekpunt: uit je hoofd komen
  Zoek een rustig plekje op en neem even tijd voor jezelf. Ga ontspannen zitten, voel goed hoe je voeten op de grond staan. En richt dan je aandacht op je ademhaling. Haal een paar keer diep adem door je neus en blaas met een zucht uit door je mond. Blijf ontspannen in- en uitademen, laat je adem haar eigen ritme vinden. Merk je dat er gedachten in je hoofd opkomen, laat ze dan gewoon voorbijdrijven. Besteed er geen aandacht aan en breng je focus telkens terug naar je ademhaling.
 • Tussenstop: verbinding maken met je hart
  Terwijl je zo ontspannen blijft ademen, leg je een hand op je hart. Voel hoe je hart klopt onder je hand en laat de warmte van je hand doordringen tot in je hart. Ervaar hoe je hart het bloed door heel je lichaam laat stromen, hoe ze iedere cel in je lijf van zuurstof voorziet, van je kruin tot je kleine teen.
  Adem vervolgens naar je hart toe, stel je voor dat je elke ademteug in je hart voelt. En dat je hart daardoor steeds meer ruimte krijgt. Voel hoe je hart je lichaam verwarmt, voel hoe je hart als het ware groeit en heel je lichaam opvult. Je bent je hart.
 • Eindbestemming: het gevoel van je hart ervaren
  Merk op welk gevoel je dit geeft. Is het warmte, kracht, liefde? Of misschien wel dankbaarheid of voldoening? En misschien ergens ook wat spijt, melancholie of teleurstelling? Sta bewust stil bij elk gevoel dat je ervaart, ook als je er geen naam voor hebt. En heb er geen oordeel over, maar laat elk gevoel er gewoon zijn. Laat dan je hart weer terugkeren naar haar eigen plekje en voel nog even hoe stevig en veilig ze daar genesteld is. Teken tot slot een glimlach in je hart. Adem nog een paar keer in en uit, en open je ogen.

Schrijf je inzichten en de gevoelens die je ervaren hebt voor jezelf op. Gun jezelf de tijd en ruimte om deze ‘reis’ elke dag te ondernemen, als is het maar vijf minuten. En kijk eens waar het je brengt in een paar dagen of weken tijd. Ik durf te wedden dat de reis steeds makkelijker, comfortabeler en rijker wordt. Laat je me weten of ik gelijk heb?

Nu ben ik benieuwd: ben jij het avontuurlijke type dat deze wereldreis vol overgave omarmt, nieuwsgierig naar wat je onderweg allemaal tegenkomt? Of vind je het best spannend om de beweging van je hoofd naar je hart te maken? Ik vind het supertof als je je reactie hieronder achterlaat. Omdat je mij en andere vrouwen ermee inspireert. Als dank voor je reactie ontvang je van mij een mooie visualisatie-oefening waarmee je de VERLANGENS van je hart nog helderder maakt én een eerste stap zet om ze ook waar te maken. Niet vanuit je hoofd, maar vanuit je gevoel.

 

Volgende bestemming op je reis: een helder gesprek

Wil jij mijn hulp om de beweging van je hoofd naar je hart te maken? Laten we dan verder praten om te kijken wat jij nodig hebt. Bel of mail me: 06-42549554 of jantine@jebruisendezelf.nl. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. Hoera, mijn missie om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer van hun leven, hun tijd en hun energie te zetten, is geslaagd! Dankzij jouw hulp in het delen van mijn boodschap, mailtjes en berichten op Facebook en LinkedIn. Maar ik ga natuurlijk gewoon door met inspireren 🙂 Op naar de 2500! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!