Ik voel me onzichtbaar. Onzichtbaar in mijn eigen leven. Het is alsof ik geen verschil maak.” Ze is er klaar mee om het leven van een ander te leiden, zoals ze zelf zegt. En ze wil zo graag een bijdrage leveren aan een groter doel, écht het verschil maken. Haar woorden raken me diep. Omdat ik een prachtvrouw tegenover me zie die voor de mensen om haar heen een ongelooflijk verschil heeft gemaakt. Voor haar man, voor zijn kinderen, op de plek waar ze vrijwilligerswerk deed, voor haar beste vriendin die haar een paar dagen geleden nog vertelde hoe waardevol hun vriendschap voor haar is. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Ze vertelt me over haar leven. En ik geef haar in haar eigen woorden terug voor wie zij het verschil maakt. Het is alsof er ineens een lichtje in haar binnenste aan gaat. Alsof ze met nieuwe ogen naar haar leven kijkt. Samen kijken we ernaar. En laten we een traan. Van spijt om gemiste kansen. En van stille vreugde omdat ze voor het eerst ervaart dat ze wél een verschil maakt. Omdat ze voor het eerst voor zichzelf zichtbaar wordt…

 

Steeds maar zoeken

Ik ben geraakt. Door het verhaal van deze prachtvrouw. Maar meer nog omdat het is of ik in een spiegel kijk. Ik herken mezelf in het steeds maar zoeken. Naar een ander leven, een beter leven. Naar meer vervulling, meer vrijheid, meer mezelf. Ik zie mezelf in het verlangen om het verschil te maken. Een groots verschil, een verschil voor een betere wereld. Het is een verlangen dat me voortdrijft, me onrustig op de huid zit. Het is bijna alsof ik een junkie ben die leeft van shot naar shot. Met korte euforische highs als ik denk het antwoord op mijn verlangen gevonden te hebben, en diepe lows als dat toch niet zo blijkt te zijn.

 

Een vonkje van besef

Ook in mij gaat er een lichtje branden. Een vonkje van besef. Dat alles er al is. Dat ik al mezelf bén. Dat ik al het verschil maak voor de mensen om me heen. Als mijn zoon vraagt om even bij hem in bed te komen liggen omdat hij verdriet heeft over de zieke kip die we moesten laten inslapen, want ‘jij kan me troosten, mama’. Als ik mijn oma zie genieten wanneer ik bij haar op de thee kom. Als ik een idee aandraag dat door collega-coaches met veel enthousiasme wordt begroet. Als de prachtvrouw uit het verhaal hierboven me een knuffel geeft en me bedankt voor mijn gave om helderheid te scheppen (haar woorden 🙂 ). Als mijn man me zegt dat hij zich een leven zonder mij niet voor kan stellen. Wauw, voor al deze mensen maak ik het verschil! En zij maken het verschil voor mij. Een klein verschil of een groot verschil, dat maakt niet uit. Een waardevol verschil, dat is wat telt. Het is aan mij om die waarde te voelen, om niet langer weg te wuiven wat ik beteken. In het leven van anderen, en daardoor in mijn eigen leven.

 

Het verschil begint bij jezelf

Ik besef dat ik alleen maar zichtbaar hoef te worden voor mezelf. Dat ik er alleen maar voor mezelf toe hoef te doen. Dat ik alleen maar mijzelf hoef te omarmen. Volledig en onvoorwaardelijk. Dat is het enige verschil dat ik hoef te maken om het vuur in mezelf brandend te houden. Het vuur van vervulling en vrijheid dat me helpt anderen te inspireren. Zodat zij het ook weer door kunnen geven. Als een lopend vuurtje 😉 En we met zijn allen dat grootse verschil kunnen maken.

 

Zo begint het verschil dat je maakt in de wereld telkens opnieuw bij jezelf. Herken jij jezelf ook in dit verhaal? Wat doe jij om je eigen vuurtje brandend te houden? En welk verschil zou jij willen maken? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal! Laat je je reactie hieronder achter? Als dank ontvang je van mij een stukje vurige muzikale inspiratie om het vonkje in jezelf extra aan te wakkeren.

 

Wil je jouw vuurtje opnieuw opstoken? Ontdekken waar jij het verschil maakt? Kom dan naar mijn gratis DOORBRAAKSESSIE. Je krijgt inzicht in de patronen die je vasthouden in onzichtbaarheid, zoeken en onvervuld verlangen. En je zet je eerste stappen om deze patronen te doorbreken. Met simpele, liefdevolle acties. Dat levert je helderheid, focus en rust op. En zicht op het verschil dat jij maakt of kunt maken. Voor jezelf en voor anderen.

Je meldt je hier aan voor de Doorbraaksessie: http://jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie/ 

Bruisende groet,
Jantine.

P.S. Ben je geïnspireerd geraakt? Tof als je mijn blog wil delen! Dat kan via de knoppen hieronder. Dank je wel!