Wauw, wat heb ik een prachtige reacties gekregen op mijn vragenlijst voor krachtvrouwen die hun bruisende zelf terug willen! Stuk voor stuk enthousiaste, gepassioneerde, creatieve doorzetters. Die heel goed weten wat zij nodig hebben om de regie over hun tijd en energie terug te pakken, maar het o zo moeilijk vinden om dat ook echt te doen. Tadaa, dit is de overduidelijke top-3:

1. Grenzen aangeven en nee zeggen
2. Goed plannen en organiseren (o.a. mail en administratie :-))
3. Tijd voor jezelf maken

Niet wereldschokkend of verbazingwekkend toch? Dit weet je allang. Jazeker, weten is één ding. Het gaat uiteindelijk om het DOEN! Hoe DOE je dat nou, die grenzen aangeven, dat plannen, en die tijd voor jezelf maken? Ik deel mijn 3 geheimen om een bruisend leven te leiden.

1. Daadkracht
Alle vrouwen die mijn vragenlijst hebben ingevuld, zijn daadkrachtige vrouwen. Net zoals al die vrouwen die ik wekelijks spreek over hun verlangen om de regie over hun leven, tijd en energie terug te krijgen. We hebben met z’n allen een enorme daadkracht: zorgen voor anderen, de verantwoordelijkheid nemen voor anderen, het werk doen dat anderen eigenlijk zouden moeten doen… Maar als het over onszelf gaat en over wat wij ECHT willen, wordt het ineens heel moeilijk om daadkrachtige keuzes te maken. We blijven wikken en wegen, we volgen het advies van anderen in plaats van te luisteren naar ons eigen gevoel, we blijven hangen in bekende patronen of oppervlakkige afleiding (Facebooken, Netflixen ;-)). Als je het echt anders wil, zul je het anders moeten DOEN. In actie komen, de eerste stap zetten. Gewoon doen, en dat is niet zo moeilijk of eng als je misschien denkt. En je hoeft het niet alleen te doen!

2. De juiste focus
Focus, focus, focus. Ieder zelfhulpboek, geluksgoeroe en bewustzijnsblogger hamert er op. Focus op je doel en je zult het bereiken. Maar ze vergeten vaak één ding: heb je wel de JUISTE focus? Als jouw doel is om minder stress te hebben, dan ligt je focus op stress en alles wat je daaraan NIET wil. Als jouw doel is om meer rust en ontspanning te hebben, dan ligt je focus op rust en alles wat je daaraan WEL wil. Als jouw doel is om vaker nee te zeggen tegen dingen die je niet wil, ben je je continu bewust van die dingen die je niet wil. Dat KOST je veel energie. Als jouw doel is om vaker JA te zeggen tegen de dingen die je wel wil, ligt je focus op dingen die je wil uitnodigen in je leven, waar je meer van wil. Dat GEEFT je energie. Voel je het verschil?

3. Jezelf op 1
Eigenlijk doe je het al als je geheimen nummer 1 en 2 toepast, maar ik kan het niet genoeg benadrukken: een bruisend leven begint en eindigt bij JEZELF! Zet jezelf onvoorwaardelijk op 1, begin en eindig je dag met een moment voor jezelf, vraag je bij alles wat je doet af of het bijdraagt aan jouw bruisende zelf. Dat is niet egoïstisch, ook al zegt het stemmetje in je hoofd van wel. Het is het beste wat je kunt doen voor jezelf en iedereen die je dierbaar is. Omdat je er een leuker, enthousiaster, actiever, bruisender mens van wordt. En daar wordt iedereen blij van. Ik ook 🙂

Ik heb mijn 3 geheimen van een bruisend leven onthuld. Nu ben ik benieuwd: welk geheim ga jij verder ontrafelen? Kom je daadkrachtig in actie voor wat jij belangrijk vindt, ga je de juiste focus toepassen of zet je jezelf nu echt op 1? Laat het weten door een reactie te geven hier onder de blog. Ik ben je dankbaar voor je reactie, omdat je daarmee anderen én mij inspireert!

Jouw volgende daadkrachtige stap: kom naar mijn DOORBRAAK EXPERTSESSIE!
Blijf niet langer piekeren, wikken en wegen. Maar kom in actie! In mijn Doorbraak Expertsessie leer ik je met behulp van mijn P.L.A.N.-methode wat je moet doen om je bruisende zelf weer aan het roer te zetten. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel doen. Consequent en consistent. Met de juiste focus, vanuit jouw wensen en ambities. Maar let op: mijn Doorbraak Expertsessie is alleen voor daadkrachtige vrouwen die echt aan de slag willen om hun bruisende, energieke zelf weer terug te krijgen!

De eerstkomende Doorbraak Expertsessies zijn op woensdag 11 mei en woensdag 1 juni a.s.

Klik hier om je direct aan te melden: www.jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Met bruisende groet,
Jantine.

P.S. wil je mijn blog delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!