Hoe perfect wil jij het hebben? Hoe hard werk jij om te zorgen dat alle details kloppen? In je leven, in je werk, in je hoofd. En hoe vaak lukt het je om het plaatje perfect kloppend te krijgen? Ehmmm, nooit zeg je? Oeps, daar was ik al bang voor! Bij mij lukt het namelijk ook nooit…

Hoe meer je probeert er de controle over te krijgen, hoe minder er uit je handen komt.
Je staart je blind op pietluttige details, zoals je logo dat net-niet-helemaal-perfect uitgelijnd staat onder je mail, de sokken die altijd naast de wasmand liggen of wat je manager nou in hemelsnaam bedoelde met de terloopse opmerking dat je je ‘niet zo druk moet maken’ (nou, precies dat bedoelt ze 😉 ). En je vergeet de waarde van de boodschap die boven dat scheve logo in die mail staat, de waarde van de gezelligheid in je gezin, de waarde van de tijd nemen voor een ontspannen gesprek met je collega’s.

Je vergeet om naar het grotere geheel te kijken.
Het grotere geheel van je leven, je werk, je gezin, je relaties en vriendschappen, datgene wat je inspireert, wat zinvol is voor jou. Met je neus boven op de details mis je de helft van al het moois, van alles wat al perfect IS. Om het grotere geheel te kunnen zien in al haar glorie, moet je een stap terug doen. Even afstand nemen.

Hoe doe je dat, afstand nemen?
Nou, zo:

 • Maak allereerst tijd en ruimte. Kijk nu meteen even wanneer jij vandaag of morgen minstens een uur ongestoord tijd voor jezelf kunt maken.
 • Schakel alle afleidingen uit. Laptop en mobiel aan de kant, laat boodschappenlijstjes voor wat ze zijn, even geen taxibedrijf voor sportende, dansende en knutselende kinderen inclusief vriendjes.
 • Laat je inspireren door het filmpje hieronder. Waarin collega-coach Marian de Rijk en ik al pratend onderzoeken hoe je succes kunt ervaren in alle facetten van je leven.
 • Kies een ontspannende activiteit. Wandelen, uitgebreid in bad, breien, knutselen of misschien wel houthakken  Iets waar jij van ontspant en in ‘flow’ komt, een bezigheid waar jij de tijd bij vergeet.
 • Neem de tijd om naar het ‘perfecte plaatje’ van je leven te kijken. Alsof je in een museum op een bankje voor de Nachtwacht zit. Laat de kleuren, de levendigheid, de vlakverdeling op je inwerken.
  – Wat zie je?
  – Zijn er donkere vlakken die je meer licht zou willen geven?
  – En zijn er witte plekken waar je iets ‘mist’? Welke invulling zou je die willen geven?

 

 

Nu ben ik heel benieuwd: hoe ziet jouw ‘perfecte plaatje’ eruit? Wat IS er al? En wat zou je nog toe willen voegen? Ik ben je dankbaar voor je reactie in het reactieveld hieronder. Je inspireert er mij en andere krachtvrouwen mee. Als dank voor je reactie ontvang je een superoefening om je nog meer te FOCUSSEN op het grotere geheel!

 

Kom op 18 november naar ‘Met SUCCES Jezelf’, hét event voor vrouwen die (meer) impact willen maken met hun eigenwaarde(n).
Een dag lang TIJD en RUIMTE voor jezelf. Om jouw ‘perfecte plaatje’ verder te onderzoeken. Zichtbaar zijn voor jezelf, impact hebben op je eigen leven en dat van anderen. Eigenwaarde(n) doorgeven in de dingen die je doet en laten zien dat het belangrijk is om volledig jezelf te zijn.

Meer informatie en aanmelden: www.jebruisendezelf.nl/metsuccesjezelf

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!