Hoe hou je dat fijne, simpele basic vakantiegevoel vast als je weer thuis bent en het ‘gewone’ leven weer begint? Dat gevoel van in het moment zijn, niks hoeven, niks moeten. Dat gevoel van simpel samenzijn zonder tijdsdruk, status updates, spullen en shit die je huis, je hoofd en je hart verstoppen. Volledig in verbinding met jezelf en met de mensen die belangrijk voor je zijn.
Als straks het ‘echte’ leven weer op de deur klopt, is het misschien weleens lastig om die verbinding vast te houden. Misschien zie je daar wel een beetje tegenop. Je houdt dat vakantiegevoel vast, door er iedere dag tijd voor te maken. Of beter nog: prioriTIJD van te maken. Klinkt zwaar, is het niet! Maak het vooral vrij en moeiteloos.
Dat doe je door elke ochtend even verbinding te maken. Met jezelf, met datgene wat op dat moment belangrijk is voor jou. Bijvoorbeeld op deze manier:
– Leg je dagboek, notebook of gewoon een papieren agenda op een plek waar je iedere ochtend vlak na het opstaan komt (naast je bed, in de badkamer, op de ontbijttafel).
– Schrijf ‘vandaag verbind ik me met …’ Dat is al genoeg, 1 zinnetje, meer hoeft het niet te zijn.
– Voel je dat je meer kwijt wil, schrijf dan ook eens op waarom die verbinding belangrijk voor je is.
– Neem de intentie die je net hebt opgeschreven met je mee je dag in.
– Kijk aan het einde van de dag even terug op je intentie: heb je de verbinding gevoeld en ervaren? Hoe was dat? En als dat niet zo was, merk dat dan op zonder oordeel. Verbind jezelf alsnog met je intentie van die dag en bedenk dat iedere dag een schoon blad is, een fris begin waarin je telkens weer opnieuw kunt starten met je te verbinden met dat wat van waarde is.
Probeer het eens. Vandaag, morgen en alle dagen nadat je vakantie is afgelopen. Of misschien alleen in het weekend. ’s Ochtends of ’s avonds. Schrijvend, tekenend of alleen maar door simpelweg een woord te noteren. Kijk wat werkt voor jou, voel je vrij om het op jouw manier te doen.
Bruisende groet,
Jantine.
P.S. Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw manier van prioriTIJD maken voor dat eenvoudige basic vakantiegevoel van verbinding. Hoe doe jij dat? Laat je het me weten?