Je kent ongetwijfeld de SMART methode om doelen te stellen: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Niks ten nadele van die methode, maar ik vind ‘m zo rationeel, zo berekenend… Ik mis er iets in, en dat iets is dat het werkt voor mensen van vlees en bloed. Mensen zoals jij en ik. Geen robot die een checklistje afvinkt en dan automatisch zijn doelen behaalt. Maar een krachtvrouw met een druk leven, die weleens een steekje laat vallen, een off-day heeft of gewoon even afgeleid wordt van haar doelen 😉

Het kan ook anders. Doelen stellen op een manier die bij jou past. Een manier die je het makkelijk maakt om ze ook te halen omdat je er je hart en ziel in kwijt kan. Daarom heb ik mijn eigen P.L.A.N.-methode ontwikkeld. Hoe die methode werkt? Eigenlijk heel eenvoudig. Hij bestaat uit 4 simpele stappen:

  • P = Positief: formuleer je doel niet vanuit wat je niet wilt, maar vanuit wat je WEL wil. En niet vanuit moeten, maar vanuit KUNNEN.
  • L = Liefdevol: het gevoel achter jouw doel. Het gevoel dat JIJ elke dag weer wilt ervaren en waar je doel, je verlangen aan bijdraagt.
  • A = Actiegericht: je doel halen in kleine, overzichtelijke, concrete stappen. Doen, in actie komen voor je doel, elke dag weer.
  • N = Niet alleen: dit spreekt voor zich he? Je hoeft het niet alleen te doen 🙂 Support, inspiratie en aanmoediging van andere krachtvrouwen, van je partner, je vriendinnen, van mij. Die support maakt echt het verschil in het halen van je doelen. Ik kan het weten, want ik zie het wekelijks bij de krachtvrouwen die ik coach. En ik ervaar het zelf bij de coaches en in de supportgroepen die mij helpen míjn doelen te halen.

Zeg maar dag tegen de teleurstelling en het schuldgevoel omdat je je doel (weer eens) niet hebt gehaald. Warm welkom voor de voldoening en de tevredenheid omdat je het wél haalt, op een manier die naar meer smaakt. Zo zet je steeds een stapje dichter naar je bruisende zelf.

Ik ben heel benieuwd of de P.L.A.N.-methode jou ook aanspreekt. Laat het me weten in het reactieveld hieronder. Ik ben je dankbaar voor je reactie omdat je mij daarmee de kans geeft je nog beter te helpen. En omdat je andere lezers van mijn blog inspireert. Als dank voor je reactie ontvang je van mij een SUPERSIMPEL FORMAT om je te helpen je doelen op een positieve manier te formuleren.

Wil je de P.L.A.N.-methode ‘live’ ervaren?
Kom dan naar mijn DOORBRAAK EXPERTSESSIE. Dan leer ik je wat je moet doen om je bruisende zelf aan het roer te zetten. Op een positieve, liefdevolle, actiegerichte manier. En natuurlijk niet alleen, maar met mijn hulp en die van anderen. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel doen. Consequent en consistent. Met de juiste focus, vanuit jouw wensen en ambities.

De eerstkomende Doorbraak Expertsessies is op woensdag 1 juni a.s. Klik hier om je direct aan te melden: www.doorzichtlifecoaching.nl/doorbraak-expertsessie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Met bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. mijn missie is om dit jaar 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer te zetten! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!