Mag ik een weddenschap met je afsluiten? Ik durf te wedden dat het allereerste dat jij hebt ingepakt voor je vakantie je tablet en je mobiel zijn! Plus de broodnodige bijbehorende opladers. Die met snoeren bedoel ik dan, niet de opladers in de vorm van een goed boek, een lekker tijdschrift of je tekendoos… Heb ik gelijk? Yes! Ik wist het 🙂

Zeg eens eerlijk: heb je er nog even over getwijfeld om die ‘mobile devices’ in te pakken, of heb je er helemaal niet bij stilgestaan? Gewoon automatisme? En zeg eens nog eerlijker: heb je de vakantiebestemming uitgekozen op de aanwezigheid van Wifi? Niet te negeren impuls van jezelf? Of omdat de kinderen anders in staking gingen ;-)?

Gek eigenlijk. Kunnen we de boel eindelijk eens heerlijk de boel laten. Echt ontspannen, wijntje, stokbroodje, kaasje, goed gesprek… Hele jaar naar uitgekeken… Laten we onszelf toch nog in de luren leggen door die aandachtslurpende, tijdvretende, verleidelijke schermpjes.

Want dat ze verleidelijk zijn, staat als een paal boven water! Berichtjes, social media en ook mailtjes zijn aandachtgevende, makkelijk verteerbare snacks. Maar – net als snacks – voeden ze je niet. En – ook net als snacks – zijn ze verslavend. Ze geven je de illusie van ontspanning, maar in werkelijkheid putten ze je uit. Je hoofd komt er niet van tot rust, maar krijgt alleen maar meer informatie te verwerken.

Als je er even over nadenkt, is het meeste van wat we online uitvoeren, best wel onbelangrijk. Kattenfilmpjes kijken, op Funda rondstruinen en Pokemon Go scores bijhouden… Het voegt geen waarde toe aan ons leven, het is niet onmisbaar en het redt geen levens. Toch? Begrijp me goed, ik zeg niet dat je Wifi voorgoed moet afzweren. Het brengt ons ook veel goeds. Maar bedenk eens hoeveel tijd en energie het je oplevert als je de uurtjes dat je online bent zou halveren! Met de volgende tips kom je al een heel eind:

  • Reageer niet direct op een berichtje of de aandrang om je telefoon te checken, maar sta even stil en bedenk dat je altijd een KEUZE hebt: wel of geen aandacht geven aan de verleiding.
  • Plan op vakantie maximaal 1 blokje online tijd per dag. Een uurtje aan het begin of het einde van de dag. En laat alle vakantievierende gezinsleden elkaar helpen om het ook echt bij dat uurtje te laten. Spreek bijvoorbeeld af dat je een strafpunt krijgt bij elke keer dat je over je uurtje heen gaat, of tussendoor toch je telefoon checkt. Bij 5 strafpunten is het een extra afwasbeurt!

 

Op woensdag 13 september is de eerste DOORBRAAKSESSIE na de vakantie. Doorbreek overtuigingen en patronen die je tijd en energie opslokken, maak ruimte voor plannen, wensen en ambities die al veel te lang op de plank liggen. En zet je bruisende zelf aan het roer. Op een positieve, liefdevolle, actiegerichte manier. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel doen. Consequent en consistent. Waar wacht je nog op? Gewoon even aanmelden 🙂

Klik hier voor meer info en om je direct aan te melden: http://jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie/. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Fijne vakantie!

Bruisende groet,
Jantine