“Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen.” Lekker flauw, zo’n cliché! Of toch niet helemaal, want denk er maar eens over na: wat zijn die slingers nou precies? En hangen ze bij jou eigenlijk wel stevig? Het hele jaar, of alleen op een paar bijzondere hoogtijdagen? Mmm, zit toch wel iets meer achter dan alleen een cliché…

 

Slingers en frivole franje

Voor mij zijn de échte slingers de voorwaarden waaronder ik wil leven. De slingers die het leven de moeite waard maken, de slingers die schwung aan het leven geven, de slingers die uitdrukking geven aan wat ik belangrijk vind. Geen frivole franje voor eventjes. Maar een rijkgeschakeerde, kleurrijke omlijsting om alles waar ik om geef, waar ik behoefte aan heb en wat ik door wil geven. Die slingers stop ik niet onder stoelen of banken. Die liggen niet het hele jaar te verstoffen in de kast, wachtend op die ene feestelijke dag dat ze mogen stralen. Nee, die slingers hangen er bij mij liefst het hele jaar, als herinnering aan mooie momenten en wezenlijke keuzes, als aansporing om mijn leven te leven zoals ik dat wil.

 

Mijn slingers

Wat er bij mij dan op die slingers geschreven staat? Ruimte om mezelf te zijn, tijd maken voor en met de mensen die het allerbelangrijkst voor me zijn, mijn bijdrage leveren aan een lichtere en mooiere wereld, genieten van elke dag (lukt niet altijd hoor 😉 ), elke dag iets doen dat mij voldoening geeft, mijn creatieve talenten gebruiken (in plaats van alleen maar dat hoofd van mij dat nooit uit staat…), zacht en intuïtief werken (in plaats van keihard buffelen om alle to-do lijstjes af te krijgen die nooit korter lijken te worden), alle ruis en lawaai die op me af komen op tijd uitschakelen. Dat dus. Dat is wat er voor mij toe doet.

 

Jouw slingers leren kennen

Nu is het jouw beurt. Ken jij jouw slingers? Laten we ze eens uitpakken en ophangen. Gewoon omdat het mag, omdat het vandaag is en omdat het leuk is:

  • wat vind jij echt de moeite waard om voor te leven?
  • waar geniet jij van?
  • wat geeft jou rust en ontspanning? En hoe kun je hier meer van uitnodigen in elke dag?
  • wat geeft jou voldoening en plezier? Hoe kun je hier meer van uitnodigen in elke dag?
  • welke waarden geven richting aan jou leven? En waarom zijn deze zo belangrijk voor jou?
  • wat wil jij doorgeven? Aan je kinderen, aan de volgende generatie, aan anderen die belangrijk zijn voor jou.

Ik help je aan een feestelijk begin!

Met een superleuk knipvel om jouw eigen waarden helder te maken. Gaat het jou ook om vrijheid en ruimte? Zijn balans, gezelligheid en ontwikkeling van wezenlijk belang voor jou? Of misschien wel vriendschap, respect en energie. Nodig jezelf eens uit op je eigen feestje en maak er een leuk spel van!

Je downloadt het knipvel HIER.

 

En dan wil ik natuurlijk heel graag van jou horen welke slingers jij hebt opgehangen: wat vind jij nu echt belangrijk, en hoe geef je daar invulling aan in je dagelijks leven? Laat je het me weten onder deze blog? Supergaaf en dank je wel!

 

Prachtvrouw A. verwoordde het zo in gesprek met mij: “Ik ben er wel klaar mee om me aan te passen aan wat een ander vindt of van me verwacht. Het is tijd om het leven echt leuk te maken, en dat kan alleen als ik zelf de slingers ophang.” Niks meer aan toe te voegen 🙂

 

Zullen we samen de slingers ophangen?

Haal jij veel inzichten, herkenning en bevestiging uit mijn blogs, en heb jij er behoefte aan om een volgende stap te zetten? Wil jij uitzoeken wat echt belangrijk is voor jou, waar jij behoefte aan hebt en hoe jij bij jezelf kunt blijven in een wereld vol herrie en ruis om je heen?

Laten we dan eens praten. Stuur me een mailtje (jantine@jebruisendezelf.nl) of bel me (06-42549554) om een telefonische afspraak te plannen. Je bent welkom en je verhaal is veilig bij mij.

Je kunt je ook aanmelden voor mijn Doorbraaksessie: http://jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie/

Shine bright, make a difference!

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. Ben je geïnspireerd geraakt? Tof als je mijn blog wil delen! Dat kan via de knoppen hieronder. Dank je wel!