Bam! Het was alsof de bliksem insloeg. In een flits. Alle antwoorden op een rijtje. Glashelder. Wat die bliksemflits was? Deze woorden:

 

“Loving ourselves through the process of owning our story is the bravest thing we’ll ever do.” – Brene Brown

 

Ja, ik schrijf vaker over moed. En over liefde. Nu klikken de puzzelstukjes in elkaar. (De altijd inspirerende 🙂 ) Brene brengt het bij elkaar door je aan te moedigen en uit te nodigen eigenaar te zijn van je eigen verhaal. Own your story. Dat is het, niets meer en niets minder. Ok, maar waar begin je dan, met ‘owning your story’?

 

Own your story = volledige acceptatie

Omarm je verhaal, volledig en onvoorwaardelijk. Alle mooie én minder mooie kanten ervan. Alle shit, alle teleurstellingen, alle pijn en worstelingen. Ze horen bij jou en bij jouw leven. Ze maken je wie je bent, een uniek mens. Een stukje weglaten, is alsof je een arm of een been amputeert. Een stukje afwijzen, is jezelf afwijzen. Zet je hele verhaal in het licht, omarm het, accepteer het, en hou ervan. Het maakt je helemaal jezelf! Opluchting toch?

 

Own your story = in het midden van jezelf gaan staan

Jezelf door en door kennen. Je sterke en je zwakke kanten. Je talenten en je behoeften. Waardoor je nooit meer hoeft te zoeken naar balans. Maar telkens terug kunt keren in je eigen midden. Veerkrachtig en stevig. Midden in je eigen leven.

 

Own your story = no more excuses

Klaar met uitvluchten verzinnen, met redenen om iets niet te doen. Klaar met telkens terugkerend drama uitnodigen in je leven. Vanuit oude patronen, vanuit de overtuiging dat het leven voor jou niets beters in petto heeft. Dat is zo niet waar! Maak je hele verhaal helder, schrap de excuses en het drama, en verras jezelf met alle mooie mogelijkheden die dan zichtbaar worden voor jou. Ga vliegen, licht als een vogel.

 

Own your story = durven kiezen

Resultaten uit het verleden… mogen in het verleden blijven 🙂 . Laat je niet langer tegenhouden door alles wat er niet lukte. Stop met jezelf te verantwoorden, maar neem wel de verantwoordelijkheid voor je keuzes. Erken wat er misging, heb compassie met je jongere zelf omdat ze niet beter wist. En durf nieuwe keuzes te maken. De keuze voor wat jij echt wil, vanuit je hart, deep down inside.

 

Own your story = krachtige kwetsbaarheid

Jezelf je verhaal toe-eigenen, is het krachtigste en moedigste wat je kunt doen. Onder ogen zien, blootleggen, alle schaduwkanten en rouwrandjes aan het licht brengen. Krachtig en tegelijkertijd kwetsbaar. Doe het niet alleen, maar laat een ander je helpen het te dragen. Zoals Claire (niet haar echte naam 🙂 ) die mij vroeg haar verhaal – waarin haar net ontdekte hoogsensitiviteit een allesbepalende rol speelt – te helpen dragen. En bij het eerste gesprek dat wij samen hadden, zei: ‘Het is alsof er een licht is aangegaan.’

 

Nu jij. Wat maakt ‘owning your story’ helder voor jou? Ik ben je dankbaar voor je moed en je reactie onder mijn blog.

 

Laten we het eens hebben over JOUW verhaal

Haal jij veel inzichten, herkenning en bevestiging uit mijn blogs, en heb jij er behoefte aan om een volgende stap te zetten? Zoek jij naar de helderheid in jouw eigen verhaal? Bijvoorbeeld over de rol van jouw eigen hoogsensitiviteit in je leven en loopbaan, je worsteling in het vinden van voldoening en balans, of wat er schuilgaat achter je verlangen om je eindelijk vrij te voelen in je eigen leven.

Laten we dan eens praten. Stuur me een mailtje (jantine@jebruisendezelf.nl) of bel me (06-42549554) om een telefonische afspraak te plannen. Je bent welkom en je verhaal is veilig bij mij.

Je kunt je ook aanmelden voor mijn Doorbraaksessie: http://jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie/

 

Shine bright, make a difference!

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. Ben je geïnspireerd geraakt? Tof als je mijn blog wil delen! Dat kan via de knoppen hieronder. Dank je wel!