Geld… het is een ding. Een gek ding. We hebben er met zijn allen een soort heilige graal van gemaakt, het allerbelangrijkste waarop onze wereld draait. Zoiets van ‘money makes the world go round’. Daar kun je je tegen verzetten, je kunt je ervan af keren omdat dat niet jouw waarheid is. Maar daar doe je jezelf wel enorm mee tekort! Ik wil je uitnodigen om anders naar geld te gaan kijken, om dat geld naar je eigen hand te zetten. Misschien voel je nu weerstand als ik dat zeg, maar begin eens met een beetje ruimte maken, met jezelf toestemming geven om op zijn minst te onderzoeken waar je weerstand tegen geld vandaan komt en hoe je er op je eigen manier mee om kunt gaan.

Louise Hay (de oprichtster van Hay House, een van de grootste uitgevers van boeken en cursussen op het gebied van zelfontwikkeling, bewustzijn en intuïtief leven) zegt: Money is energy, it has no meaning in itself, but what we give it. It is really about what we believe what we deserve”.

 

What we believe what we deserve

Hoe we omgaan met geld, wat we erover zeggen en denken, laat zien wat we geloven over wat we verdienen. Wauw, wat een inzicht! En dat gaat niet alleen over geld zelf. Het gaat veel dieper en breder dan dat. Het gaat over jou als persoon, jou in relatie tot anderen en tot de wereld om je heen. En dat bepaalt uiteindelijk ook hoe je met geld omgaat, in welke banen je stapt, hoe je onderhandelt over je salaris, waar je wel of geen genoegen mee neemt, wat je jezelf gunt. Of als je erover denkt een bedrijf te starten: welke prijzen je vraagt voor je diensten, welke klanten je daarmee aantrekt, hoe je omgaat met vragen om korting of klanten die je niet of te laat betalen.

 

Wat geloof jij eigenlijk over geld? 

In welke geldovertuigingen herken jij jezelf? Heb jij er nog meer dan hieronder opgesomd staan?

 • Geld is niet belangrijk voor mij, het gaat mij niet om geld verdienen.
 • Ik ben niet goed met geld en met cijfers.
 • Ik ben het niet waard, wie ben ik om (goed) geld te verdienen?
 • (Veel) geld verdienen is niet spiritueel.
 • Rijke mensen zijn egoïstisch, niet integer, niet spiritueel.
 • Ik maak me niet druk om geld, ik leef nu, dat geld komt vanzelf wel.
 • Over geld praat je niet.
 • Als ik mijn rekeningen maar kan betalen, is het voor mij goed genoeg.
 • Geld betekent stress; (veel) geld verdienen betekent ook veel verantwoordelijkheden, een zware last op je schouders.
 • Geld is vies, smoezelig, niet puur, donker, achterbaks.
 • Etcetera…

 

Hoe houden jouw geldovertuigingen je tegen om vrijuit en voluit te leven? En wat zou geld voor jou mogelijk maken als je er meer dan voldoende van had? Daar ben ik nou benieuwd naar! Super om van je te horen, onder mijn blog of in een persoonlijk mailtje. Dank je wel voor je lef en openheid!

Bruisende groet,
Jantine.

 • Je geldovertuigingen of andere patronen doorbreken die je tegenhouden om vrijuit te leven? Kom naar de Doorbraaksessie op woensdag 25 oktober a.s. Krachtig, verhelderend en met kleine stappen. Je meldt je hier aan: http://jebruisendezelf.nl/doorbraak-expertsessie/
 • Verkenningsgesprek. Jij en ik. Samen verkennen waar je staat, en waar je naartoe wil. In je werk, je bedrijf of je leven. Bel (06-42549554) of mail (jantine@jebruisendezelf.nl) me om een afspraak te maken. Een verkenningsgesprek kan ook telefonisch of via Skype.
 • FLOW&GROW. Starten en groeien in zinvol ondernemen op je eigen manier. En oogsten, vanuit een money mindset die je helpt je waarde als ondernemer te ontvangen. Kom je Plukken & Proeven van FLOW&GROW? Hier vind je alle info: https://jebruisendezelf.nl/flow-en-grow-in-ondernemen/

 

​​​​​Gun jij dit meer getalenteerde, sensitieve, creatieve, hart-gedreven prachtvrouwen? Tof als je dit blog wil delen. Dat kan met de knoppen hieronder. Dank je wel!