Wat zou het heerlijk zijn om je hoofd eens stil te kunnen zetten! Piekeren, malen, in kringetjes ronddraaien. Steeds maar bezig, nooit eens rust. Ik moet nog dit (van wie eigenlijk?), en dat moet nog af (o ja, moet dat echt nu?). Wat verwachten ze eigenlijk van mij, doe ik het wel goed, zou ik het eigenlijk niet anders aan moeten pakken? Ik schreef er al eens eerder een blog over, over dat heilige moeten in je hoofd.

 

Hoe zit dat nou?

Met dat hoofd en dat moeten? Simpel. In je hoofd komen je verleden en je toekomst bij elkaar. Je hoofd maakt steeds de BEWEGING vanuit aangeleerde overtuigingen en oude zekerheden naar ingebeelde wensen, verlangens en dromen. Daar kun je eindeloos mee bezig zijn, je hoofd heeft er zogezegd een dagtaak aan. Van ‘zo doen we dat nou eenmaal, wie ben ik om het anders te willen?’ en ‘ik ben nooit goed geweest met cijfers, of in tekenen, of in verkopen… waarom moet ik daar zo nodig iets mee van mezelf’, naar ‘ik zou zo graag loskomen van alles wat mij niet meer past, maar oei wat is dat spannend, durf ik dat wel?’.

 

Je rekent af met het moeten in je hoofd door helderheid te scheppen

Helderheid over wie je bent, wat je wil en wat je kunt. Wat jij belangrijk vindt, waar jij voor wil gaan, waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Die helderheid begint bij BEWUSTWORDING. Je bewust worden van die stem van het verleden én de roep van de toekomst. En dan allebei die stemmen heel MILD terugbrengen naar het hier en nu. Dat is de basisbeweging van bewustwording. Het helpt je helder en rustig te worden in je hoofd. En dat zorgt er dan weer voor dat dat moeten (voor even ;-)) naar de achtergrond verdwijnt…

 

De basisbeweging van bewustwording:

Basisbeweging van bewustwording

Best een uitdaging, maar oefening baart kunst! Begin eens helderheid te scheppen met hulp van de volgende vragen:

  • Welke overtuigingen heb ik van mijn ouders/familie meegekregen? Hoe komen die overtuigingen vandaag de dag terug in mijn leven?
  • Wat zeg ik altijd over mezelf? Klopt dat eigenlijk wel? En wil ik dat verhaal nog langer vertellen?
  • Hoe zien anderen mij? En wat vind ik daar zelf van, kan ik mezelf erin vinden?
  • Over welke dromen en idealen ging het zoals ieder jaar tijdens het kerstdiner? Zijn dat fijne mijmeringen (niks mis mee!), of wil ik nu toch echt stappen gaan zetten om die dromen en idealen werkelijkheid te maken?
  • Welke behoefte ligt er onder mijn wensen en verlangens? Wat houdt mij tegen om die behoefte in te vullen? En wat zou me helpen om die belemmeringen los te laten?

Onderzoek de antwoorden die in je opkomen. Van welke restanten uit het verleden en van welke ideale toekomstbeelden word jij je bewust? Wat neem je hiervan heel bewust mee naar het hier & nu?

En dan ben ik heel benieuwd: wat is er helder voor jou geworden? Laat je reactie achter in het reactieveld hieronder. Zoals altijd, heel veel dank dat je de tijd en moeite neemt om te reageren. Met je reactie inspireer je mij en de andere lezers van mijn blog.

 

 

B-FACTOR BASISFRAME

De basisbeweging van bewustwording is een van de elementen uit het B-FACTOR BASISFRAME. Het B-factor BASISFRAME bestaat uit 4 bouwstenen die samen het fundament vormen van jouw bruisende zelf. Elke bouwsteen heeft een eigen beginplek. Bij elke bouwsteen hoort een behoefte die je graag wil vervullen, en een bron waaruit je kunt putten. En elke bouwsteen heeft een basisbeweging die je doet groeien naar wie je in wezen bent. Het samenspel tussen de bouwstenen zorgt voor balans en ‘alignment’ (verbinding, uitlijning, afstemming).

Wil je het B-FACTOR BASISFRAME beter leren kennen? Kom dan naar de LEZING ‘Minder moeten, meer genieten’ op maandag 13 februari 2017. Je krijgt inzicht in de behoeften die onder je verlangen liggen om minder te moeten en meer te genieten. Je diept de bronnen van je hoofd, lijf, hart en ziel uit. En je ervaart welke basisbewegingen je kunt maken om te groeien naar wie je bent.

De lezing is een introductie op de korte cursus ‘Minder moeten, meer genieten’. 4 avonden waarin we samen aan de slag gaan met het B-factor BASISFRAME. Waarin jij je eigen groeipad in het frame uitstippelt en helder maakt welke bouwstenen jij zou willen versterken. Ben je geïnteresseerd? Kom dan zeker naar de lezing om meer te horen!

Je kunt je hier aanmelden voor de lezing: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lezing-minder-moeten-meer-genieten-je-eigen-wijsheid-in-hoofd-lijf-hart-en-ziel-30923969425

Bruisende groet,
Jantine.

 

P.S. Hoera, mijn missie om 1000 krachtvrouwen te inspireren hun bruisende zelf weer aan het roer van hun leven, hun tijd en hun energie te zetten, is geslaagd! Dankzij jouw hulp in het delen van mijn boodschap, mailtjes en berichten op Facebook en LinkedIn. Maar ik ga natuurlijk gewoon door met inspireren 🙂 Op naar de 2500! Wil je me helpen door mijn blog te delen met meer krachtvrouwen? Gebruik de social media buttons hieronder. Dank je wel!