Gaat jouw hoofd met je aan de haal? Piekeren, malen, eindeloze lijstjes maken, verhalen verzinnen, doemscenario’s uitdenken, keuzes overdenken, overdenken en nog eens overdenken. En jij maar zoeken naar zen. Je kent alle trucs om meer mindful te zijn, je ademt en aardt je suf, je staat op je kop om dat hoofd tot rust te brengen. Om een lange neus terug te krijgen! Wat je ook tegen jezelf zegt, dat hoofd heeft gewoon een ‘mind of his own’. Gaat lekker met jou aan de wandel in plaats van dat jij je hoofd uitnodigt op jouw feestje. Grrrrr, frustrerend!

Op zo’n moment kun je maar één ding doen, maar één vraag stellen: waarom?! Waarom ben je een gegijzelde van je eigen hoofd? Waarom houden je gedachten je gevangen? Tijd voor helderheid:

  • Je mind wil je beschermen en is daarin een veel grotere krachtpatser dan jij denkt. Een soort persoonlijke bodyguard. Je mind houdt je graag op je plek, want dat is lekker veilig. Dus liever blijven wikken, wegen, twijfelen en ‘alles op een rijtje zetten’ dan een knoop doorhakken als dat betekent dat je iets nieuws aangaat, afscheid ergens van moet nemen of zekerheden opgeeft.
  • Je mind is veeeeel beter in redenen, uitvluchten en excuses bedenken om iets niet te doen, dan om iets wel te doen (je weet wel, die comfortzone). Maar hé, je hebt maar één reden nodig om iets wél te doen. Wat is die ene reden voor jou?
  • Je mind leeft in het verleden of in de toekomst. Klampt zich vast aan een ideaalbeeld van het verleden, spoort je aan de rottigheid uit het verleden alsnog goed te maken en geeft je een gevoel van falen omdat je je droomleven nog niet waargemaakt hebt. Daardoor vergeet je te kijken naar wat er NU is, in dit moment. Waar je op dit moment bent en welke eerste stap je kunt zetten om jezelf vrij te spelen. Vrij van gedachten, patronen, aannames en overtuigingen die er juíst voor zorgen dat dat verleden rooskleuriger lijkt dan het werkelijk was, dat je het gevoel hebt dat je nog iets goed te maken hebt, of dat die gedroomde toekomst niet voor je lijkt weggelegd.

Klinkt je vast niet onbekend in de oren (zeker niet als je mij al een tijdje volgt :-)). Maar iets weten is nog niet hetzelfde als er iets mee doen. Dussss….

Zie je hoe de werking van je mind je gevangen houdt, hoe je mind je werkelijkheid bepaalt? JOUW werkelijkheid, niet dé werkelijkheid. Want die bestaat niet. Er is alleen maar jouw werkelijkheid. En als je dat weet, kun je er dus net zo goed een andere werkelijkheid van maken! Neem eens even de tijd om die breinkracht van je te gebruiken voor dat wat er echt toe doet. En vraag jezelf af:
– wat heb ik nodig om mezelf vrij te voelen?
– wat wordt er mogelijk als ik mezelf vrij voel? Waarvoor komt er dan ruimte, wat ontstaat er dan?

Als altijd ben ik benieuwd naar jouw antwoorden en inzichten. Wat heb jij nodig om je vrij te voelen? Super om van je te horen in het reactieveld hieronder. Je mag me ook mailen, bellen of appen als je dat fijner vindt. Dank je wel voor je openheid!

En nu nog even lekker praktisch: 3 down to earth tips om uit je hoofd te komen. Ja, er zit er ook eentje bij over ademhalen 😉 https://jebruisendezelf.nl/ik-pieker-me-suf-3-tips-om-je-gedachten-minder-belangrijk-te-maken/

Bruisende groet,
Jantine

Verder onderzoeken wat jij nodig hebt om je vrij te spelen?

  • De oude vertrouwde Doorbraaksessie is doorgegroeid naar de splinternieuwe Impact workshop. Met nog meer inzichten, praktische actie en helderheid over de gedachten die je gevangen houden en de patronen die je tegenhouden om te doen wat je echt wil. Krachtig, verhelderend en met kleine stappen. Je meldt je hier aan: https://jebruisendezelf.nl/impact-workshop/
  • Meld je aan voor een Helder gesprek. Jij en ik. Samen verkennen waar je staat, en waar je naartoe wil. In je werk, je bedrijf of je leven. Meld je hier aan: https://jebruisendezelf.nl/helder-gesprek/ Of bel (06-42549554) of mail (jantine@jebruisendezelf.nl) me om een afspraak te maken. Een verkennend gesprek kan ook telefonisch of via Skype.
  • FLOW&GROW. Starten en groeien in zinvol ondernemen op je eigen manier. Vrijuit, vanuit een mindset die je helpt je waarde als ondernemer te ontvangen. Kom je Plukken & Proeven? Hier vind je alle info: https://jebruisendezelf.nl/flow-en-grow-in-ondernemen/
    ​​​​​​​

Gun jij dit meer getalenteerde, sensitieve, creatieve, hart-gedreven prachtvrouwen? Tof als je mijn blog wil delen. Dat kan met de social media knoppen hieronder. Dank je wel!